Prieš didžiąsias metų šventes daugeliui norisi kuo kruopščiau susitvarkyti savo namus. Vienas iš darbų – kalkėtų paviršių valymas, kuris gali tapti tikru iššūkiu, jeigu yra pasirenkama neveiksminga valymo priemonė. Todėl „Delfi Būstas“ atliko eksperimentą, kurio metu patikrino trijų rūšių kalkėtų paviršių valiklius. Eksperimento metu naudoti kalkių valikliai:

Valiklis 1 – „Ace”;
Valiklis 2 – „Anti-kalk Power” („Heitmann“)
Valiklis 3 – „Ajax”

Visų trijų rūšių valikliais buvo valomas kalkėtas vandens čiaupas virtuvėje bei aplink jį esanti kriauklės dalis. Pažymėtina, kad kriauklė čia aliuminė, pilkos spalvos, prieš pradedant valyti paviršių, jis buvo sausas.

Dar nevalytas paviršius

Kaip valė valiklis nr. 1? Ant drėgnos kempinėlės šiurkštaus paviršiaus buvo užpilta arbatinis šaukštas pirmojo valiklio. Galima pastebėti, kad jis putojo nedaug. Pradėjus trinti kalkėtą paviršių, matyti, kad kalkės po truputį valosi, tačiau patrynus 3 minutes, paviršius vis dar buvo padengtas nedideliu kalkių ruoželiu.

Valiklis nr. 1

Kaip valė valiklis nr. 2? Ant drėgnos kempinėlės šiurkštaus paviršiaus buvo užpilta arbatinis šaukštas antrojo valiklio. Galima pastebėti, kad jis putojo daugiau nei pirmasis. Pradėjus valyti kitą čiaupo pusę (kuri dar nebuvo valyti) aiškiai matyti, kaip lengvai nusivalo kalkėtas paviršius. Patrynus tiek pat, 3 minutes, kalkių beveik nebeliko.

Valiklis nr. 2

Kaip valė valiklis nr. 3? Ant drėgnos kempinėlės šiurkštaus paviršiaus buvo užpilta arbatinis šaukštas trečiojo valiklio. Galima pastebėti, kad jis putojo daugiausiai iš visų trijų valiklių. Pradėjus valyti dar kitą čiaupo pusę (kuri nebuvo valyta), pastebėta, kad kalkės valomos sunkiai. Patrynus 3 minutes, kalkių liko daugiau nei valant 1 ar 2 valikliu.

Valiklis nr. 3

Nors eksperimentas atliktas pasitelkiant mažą plotą kalkėto paviršiaus, vis tik matyti kalkių valiklių efektyvumą buvo galima akivaizdžiai. Be abejo, eksperimento metu buvo panaudoti tik trys kalkių valikliai, jų galima rasti kur kas daugiau, todėl pasirinkti, kokią švaros priemonę naudoti, galite tik jūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)