Advento vainikas – viena populiariausių kalėdinio laikotarpio dekoracijų. Jų galima įsigyti įvairiose parduotuvės, internetiniuose puslapiuose ir net socialiniuose tinkluose. Pagal užsakymus Advento vainikus daranti ir socialiniuose tinkluose aktyvi V. Sadūnienė sako, kad šiuo amatu užsiima jau ketverius.

„Idėja gimė dar kai studijavau. Tuomet turėjau floristikos paskaitą, kurios metu darėme vainikus. Nuo to viskas ir prasidėjo“, – pasakoja pašnekovė.

Pasak V. Sadūnienės, be vainikų ji dar gamina ir eglutes, nykštukus, kitas kalėdines dekoracijas, taip pat dekoracijas, puokštes įvairioms kitoms šventėms. Dekoracijų gamyba pašnekovei – hobis.

„Labai mėgstu viska kas siejama su floristika, gėlėmis ,gamta ir grožiu“, – pažymi V. Sadūnienė.

Tiems, kad dar savo namuose neturi Advento vainiko, tačiau norėtų jį pasigaminti patys, pašnekovė išvardija žingsnius, kaip tai padaryti.

Jums reikės:

1. Pirmiausia, reikia pasigaminti karkasą vainikui (iš kartono ar popieriaus). Galima ir tiesiog nusipirkti šiaudinį.
2. Prisirinkti šakelių. Tai gali būti ne tik spygliuočių medžių šakelės, gražiai atrodys ir viržių, buksmedžių ar kitų visžalių augalų.
3. Bus reikalinga vielutė ar virvutė šakelėms sutvirtinti.
4. Papuošimai! Jie gali būti surasti gamtoje ar pirkti.
5.Karštų klijų (klijuoti papuošimams).

Pradedam!

Pasiimame karkasą ir po kelias šakeles tvirtiname, prisukame prie karkaso, mūsų užduotis – padengti karkasą šakelėmis, kad jo nesimatytų.

Turime!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)