Svetainė brightside.me pristato keletą idėjų, kurios galėtų padėti atrasti daugiau erdvės mažame būste neišmetant visų savo daiktų.

Problema – nėra vietos drabužiams

Dažniausiai užduodamas klausimas kalbant apie mažą butą yra „kur padėti visus savo drabužius ir batus?“ Spinta nėra pats geriausias sprendimas, nes ji užima nemažai vietos, be to, kartais nėra labai patogu iš jos pasiimti tai, ko reikia.

Sprendimas nr. 1: drabužinė.

Net patys mažiausi butai turi pakankamai erdvės, jog būtų galima įsirengti juose drabužinę. Iš tikrųjų, ji užima ne daugiau vietos nei įprasta spinta, tačiau yra daug naudingesnė ir patogesnė: jūs galite joje įsirengti kabyklą su pakabomis, lentynas, spinteles batams, krepšius ir t.t. Galite įsirengti ir slankiojančias duris bei pasikabinti ant jų veidrodį.

Mažas butas

Sprendimas nr. 2: antresolė.

Dar vienas sprendimas, kuris leis jums išnaudoti tiek erdvės, kiek tik įmanoma: pakabinkite spinteles abiejose durų pusėse ir virš durų įrenkite antresolę.

Sprendimas nr. 3: atviros lentynos.

Jeigu neturite nei galimybės, nei laiko pakeisti visą kambarį, tačiau jums vis tiek yra reikalinga spinta, galite panaudoti atviras lentynas, kurios gali būti paslėptos už užuolaidų. Rekomenduojama rinktis šviesias ir lengvas medžiagas.

Problema – nėra vietos patalynei

Dar viena problema gyvenant mažame bute – nėra, kur sudėti patalynės, rankšluosčių, nesezoninių drabužių ir sporto įrangos (pvz., slidinėjimo aprangos).

Sprendimas nr. 1: dėžės su ratukais.

Jei lova neturi papildomos vietos daiktams laikyti, galite pasinaudoti paprasčiausiomis dėžėmis su ratukais, kurias galima nusipirkti arba netgi pasidaryti patiems, tuomet jas paslėpti po lova, sofa arba spintoje.

Sprendimas nr. 2: pakeltos grindys su paslėpta vieta daiktų laikymui.

Kad kambarys atrodytų tuščias ir erdvus, galima įsirengti platformą, kurioje būtų paslėpti stalčiai ar sekcijos daiktams laikyti. Galite ten netgi paslėpti ištraukiamą lovą, o ant pakilimo įsirengti namų biurą.

Problema – nėra vietos drabužiams lyginti

Jūs visada turite išlankstyti lyginimo lentą, o paskui ją vėl sudėti, kas yra labai nepatogu, todėl dažniausiai lyginate drabužius ant bet kokio lygaus paviršiaus.

Sprendimas: konstrukcija su paslėpta lyginimo lenta.

Puikus sprendimas yra spinta, kurioje paslėpta lyginimo lenta, lentynomis ir kabykla drabužiams su pakabomis.

Problema – visur pilna daiktų

Prieškambario spintelė yra viena didelė netvarka, nes ji visada pilna įvairaus šlamšto, pvz., sąskaitų, telefono pakrovėjų, keleto skirtingų raktų ryšulių. Bet kas, jei tokios spintelės neturite? Tuomet tikriausiai visi šie daiktai tiesiog mėtosi aplink.

Sprendimas: pakabinami krepšiai.

Šie maži krepšiai gali būti puikus būdas norint sudėti gražiai visus daiktus vienoje vietoje ir tarp jų nepasimesti.

Problema – nėra vietos knygoms

Jei gyvenate mažame bute, tikriausiai neperkate daugiau naujų knygų, nes neturite pakankamai vietos, kur sudėti senąsias.

Sprendimas: mažos lentynos.

Galite įsirengti labai paprastą sistemą knygoms laikyti ir susikurti jaukų kampą.

Mažas butas

Problema – tamsios spalvos yra uždraustos

Dažniausiai mažame bute nerekomenduojama naudoti tamsių spalvų. Šviesios spalvos atspindi šviesą, todėl vizualiai išplečia erdvę. Todėl daugumos įsitikinimu, tamsios spalvos mažą butą paverčia dar mažesniu vizualiai. Bet ar tai tikrai tiesa?

Sprendimas: tamsūs paviršiai.

Tiesą sakant, tamsi siena, dalis sienos ar didelis baldas gali priversti kambarį atrodyti erdvesniu. Viskas, ko reikia, tai išsirinkti tinkamą atspalvį ir niekada nedažyti visų sienų tamsiai. Turėkite omenyje 60-30-10 taisyklę: 60 proc. šviesios spalvos; 30 proc. papildomos spalvos (šviesios arba tamsios); 10 proc. mažų detalių. Dar vienas svarbus dalykas – mažame kambaryje tamsi spalva turi būti matinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)