Viryklė – virtuvės širdis. Savaime suprantama, norėsite įsigyti tokią, kuri tiek atspindėtų jūsų gyvenimo būdą, tiek tiktų prie namų dizaino. Štai keli patarimai hunker.com portale, kaip išsirinkti naują viryklę.

1. Atsižvelkite į savo virtuvės dydį.

Kad ir kaip mėgstate gaminti, naują viryklę rinkite pagal virtuvės dydį. Nereikėtų užgriozdinti mažos virtuvės didele virykle ir atvirkščiai. Taigi nuo ko pradėti? Pirmiausia išmatuokite virtuvės plotą. Nedidelės virtuvės šeimininkams idealus sprendimas – visiškai maža viryklė. Jų būna tikrai dailių, šiuolaikiškų, ji neužims kitiems virtuvės prietaisams reikalingos vietos. O jeigu jūsų šeima ir virtuvė didelės, rinkitės viryklę su dviguba orkaite.

2. Pasverkite įvairių viryklių privalumus ir trūkumus

Kai kyla klausimas, kokią viryklę rinktis – dujinę ar elektrinė, vadovaukitės savo nuomone ir pomėgiais. Naudojimasis dujine virykle yra pigesnis, karštis greičiau reguliuojamas. Kita vertus, kaitrumas pasiskirsto netolygiai, tokią viryklę sudėtingiau įrengti, viryklės eksploatavimo reikalavimai griežtesni. Elektrinės viryklės daugiafunkcinės, lengviau valomos, ant jų tolygiau pasiskirsto kaitrumas. Tiesa, elektrinės viryklės eksploatavimas brangesnis, praeina daugiau laiko, kol atvėsta jos paviršius. Jei nė vienas iš minėtų variantų nevilioja, galimas sprendimas – indukcinė kaitlentė. Po stikliniu jos paviršiumi yra elektromagnetinės ritės. Tokia kaitlentė saugesnė, greičiau įkaista, tik jai reikalingi specialūs puodai ir keptuvės, ir kainuoja ji žymiai brangiau.

Viryklės valymas

3. Priderinkite viryklę prie esamo virtuvės dekoro.

Galbūt jums atrodo, kad viryklė yra tiesiog viryklė, vis tik prekyboje rasite daugybę dailių, stilizuotų variantų. Gamintojai siūlo ir nerūdijančio plieno, ir retro stiliaus viryklių – be vargo atrasite derančią prie jūsų interjero stiliaus. Kokiu stiliumi įrengta jūsų virtuvė? Galbūt joje derės klasikinio stiliaus viryklė, o gal žaviai atrodys spalvinga, ryški viryklė, kuri bus ir vienas iš jūsų virtuvės kertinių akcentų? Kitas iš anksto apgalvotinas dalykas – sienos už viryklės dengimas. Tai – erdvė pasireikšti jūsų fantazijai, juk plytelių yra tokių įvairių, svarbiausia nepabijoti originalių sprendimų.

4. Apgalvokite, kur statysite viryklę.

Jeigu virtuvę įsirenginėjate naujai ar remontuojate iš pagrindų, viryklę, esant norui, galima pastatyti ir viduryje – vadinamoje virtuvės saloje. Ar teko girdėti apie auksinį trikampį? Šis principas teigia, kad trys pagrindinės maisto gaminimo zonos – viryklė, šaldytuvas ir kriauklė – turi stovėti trikampiu, tada bus patogiausia gaminti. Nėra abejonių, kad visiems patinka dailia, estetiškai apipavidalinta virtuvė, o puikus dizainas – ne kliūtis patogumui.

5. Atsargiai valykite viryklę.

Deja, viryklių valymo fėjos neegzistuoja. Valgio gaminimas neatsiejamas nuo užtiškusių riebalų, padažo dėmių, vandens lašų žymių ir ant viryklės pabirusių makaronų.

Pasiieškokite patarimų, kaip valyti elektrines, dujines virykles, indukcines kaitlenes, ir vadovaukitės jais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)