Štai kodėl planuojant namų renovaciją, privalu pamąstyti ir apie koridorių: nepaisant nedidelių patalpos matmenų, vietos pasireikšti kūrybiškumui čia tikrai pakanka, rašo apartmenttherapy.com.

Nesvarbu, ar jums prie širdies minimalistinė, ar puošni stilistika, toliau paminėti keturi komponentai, anot nekilnojamojo turto agentų, neabejotinai priartina prieškambarį prie puikų įspūdį sukeliančio varianto.

Geras apšvietimas

Brukline dirbanti nekilnojamojo turto agentė Tricia Lee į prieškambarį pataria pažvelgti ne tik kaip į įėjimą, bet ir kaip į išėjimą iš namų.

„Juk būtent prieškambaryje paskutinį kartą į save pažvelgiame prieš žengdami į lauką, todėl šioje vietoje būtina įrengti gerą apšvietimą“, – sako ji.

Šiltas, jaukus arba ryškus apšvietimas duoda toną visų namų atmosferai, todėl skoningas šviestuvas arba lakoniškos lempelės palubėje šiuo požiūriu vaidina kone lemiamą vaidmenį.

Staliukas arba konsolė

Patarėja nekilnojamojo turto klausimais Nicole Beauchamp iš „Engel & Völkers“ laikosi nuomonės, kad prieškambaryje būtinai turi stovėti staliukas. Ypač tada, jei vietos nėra daug, šis baldas atliks ne vieną funkciją.

„Ant prieškambaryje stovinčio staliuko galima pasidėti raktus, paštą ar net vazą su gėlėmis, kurios vaizdas kaipmat praskaidrins nuotaiką“, – sako N. Beauchamp.

Kaip teigia T. Lee, siauras ir nedidelis staliukas gali kuo puikiausiai atskleisit namų šeimininkų skonį ir požiūrį į dizainą. Ant jo galima pastatyti meno kūrinį, žvakių arba nedidelę skulptūrą. Aišku, šis baldas pasitarnauja ne vien kaip puošmena – juo galima naudotis pagal paskirtį: pasidėti raktus, kitokius daiktus, o po apačia pakišti skėčių laikiklį arba kas dieną avimus batus.

Veidrodis

Veidrodis – tiesiog privalomas prieškambario atributas. Prieškambariai dažniausiai yra nedideli, o veidrodis vizualiai juos praplečia.

Nereikia nė sakyti, kad pažvelgus į veidrodį tampa aišku, kaip atrodydami išeiname į plačiąją visuomenę. Tai ganėtinai svari priežastis, kodėl prieškambaryje būtina pakabinti veidrodį.

Tapetai

Galbūt nustebote, kad į šį sąrašą įtraukti ir tapetai? Vis dėlto kaip tik jie padės akimirksniu išgauti norimą efektą. Verta paminėti, kad ištapetavus prieškambarį atsiveria lanksčios galimybės.

„Sprendimas ištapetuoti svetainę reikalauja šiokio tokio ryžto, bet nediduką prieškambarį gana nesunku perdaryti, jei tapetuotų sienų vaizdas nepatiks“, – sako T. Lee.

Taigi, jeigu vilioja konceptualios sienos idėja, bet nesate tikri, kad ji pasiteisins, paeksperimentuokite prieškambaryje, užuot iš karto griebęsi svetainės. Tiek klasikiniai gėlėti, tiek dabar ypač madingi palmių raštais marginti apmušalai sukels menkutę sensaciją vos tik įžengus pro namų duris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)