Kai kurie teigia, jog tiktai laikantis tam tikros sistemos indus pavyksta sudėti taip, kad jie būtų nepriekaištingai išplauti, o indaplovėje neliktų tuščios vietos. Vis dėlto kartais tenka paleisti ir ne iki galo indais užpildytą įrenginį.

Jei jums svarbu maksimaliai taupyti, derėtų pasmalsauti, kaip išnaudoti likusias tuščias vietas. Toliau paminėti keli daiktai, kuriuos bet kada galima įdėti į indaplovę, jeigu tik yra kur. Taip pat, kodėl į indaplovę verta įdėti dubenėlį su actu.

1. Mikrobangų krosnelės lėkštė

Kas jau kas, o mikrobangų krosnelė švari išbūna išties trumpai. Jos vidų tenka valyti rankomis. Kad būtų lengviau pašalinti nešvarumus, galima išmėginti vandens su citrina triuką. (Įmeskite į indą su vandeniu perpus perpjautą citriną ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 3 minutes. Tada dar 5 minutes leiskite vandeniui su citrina pastovėti įrenginyje – neatidarinėkite durelių, kad viduje susikaupę garai atliktų savo darbą. Po šios procedūros vidines sieneles nušluostysite be jokių pastangų.) Na, o besisukantį padėklą patikėkite indaplovei. Įdėkite jį į apatinę lentyną, tarsi tai būtų lėkštė.

2. Kriauklės sietelis

Kriauklės sietelis paprastai yra purvinesnis nei atrodo, kadangi dažnai pamirštame jį išplauti. Išpurtykite iš sietelio visus susikaupusius nešvarumus (pasistenkite iš skylučių iškrapštyti kuo daugiau maisto likučių, kad jie neužkimštų indaplovės filtro) ir paguldykite jį ant viršutinės lentynos, rašo apartmenttherapy.com.

3. Indų džiovykla

Jeigu indų džiovykla medinė, indaplovės karštis jai tik pakenks, bet jei džiovykla metalinė arba plastikinė, indaplovė – ideali vieta jos švarinimo procedūrai. Indų džiovyklą rekomenduojama padėti ant viršutinės lentynos. Ji, beje, gali padėti prilaikyti plastikines maisto produktų dėžutes, kad plaunamos jos nesivartytų.

Indų padėklas

4. Padėklas šaukštui

Padėklas šaukštui – puikus sprendimas, jei ruošdami valgį nenorite išpurvinti spintelės. Tačiau šį daiktą reikia dažnai plauti. Jeigu padėklas šaukštui pagamintas iš tokios medžiagos, kuriai nebaisios indaplovės sąlygos, kaskart prieš paleisdami įrenginį ant viršutinės lentynas paguldykite ir padėklą šaukštui.

Actas

5. Dubenėlis su actu

Nuo kieto vandens indai gali apsinešti, tapti matiniai, atrodyti nešvarūs net ką tik išimti iš indaplovės. Norint užkirsti kelią šiam efektui, tereikia ant viršutinės indaplovės lentynos pastatyti dubenį su actu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)