12
Kitas

2 būdas: vandenilio peroksidas

Jei įsipjovę pirštą su apmaudu galvojate, kad nieko blogesnio nutikti ir negalėjo, ant kilimo pastebėta kraujo dėmė dar labiau sugadina nuotaiką. Juk kraujo, lygiai kaip raudonojo vyno arba kavos, dėmės lengvai nepasiduoda.

Kaip jas išimti naudojant tas priemones, kurių paprastai yra namuose, sutiko patarti Carolyn Forte, leidinio „Good Housekeeping“ valymui skirtos rubrikos redaktorė. Jos paminėti valymo būdai yra vienodai veiksmingi ir pasiteisina net valant išdžiūvusias dėmes.

Kraujo, kaip ir visas kitas dėmes, patartina valyti kuo skubiau, tačiau nepanikuokite, jei to padaryti buvo neįmanoma. Vadovaudamiesi valymo ekspertės nurodymais, net išsausėjusią kraujo dėmę tikrai įveiksite, tik teks šiek tiek daugiau paplušėti.

1 būdas: tirpalas su indų plovikliu

• Jei dėmė išdžiūvo, atsargiai pavalykite ją minkštu šepečiu, taip suardydami jos vientisumą.

• Į du puodelius šalto vandens įpilkite šaukštą bekvapio indų ploviklio ir, naudodami švarią balto audeklo skiautę, sumirkykite dėmės vietą ploviklio tirpalu.

• Dabar darbuokitės taip, tarsi dėmę norėtumėte nusausinti. Procesą tęskite tol, kol dėmės nebeliks. Tada nuskalaukite dėmės vietą šaltu vandeniu ir nusausinkite kempine.

• Jei visiškai dėmės pašalinti nepavyko, šaukštą amoniako ištirpinkite pusėje puodelio šilto vandens (įspėjimas: amoniako negalima maišyti su balikliu, kuriame yra chloro, nes toks tirpalas skleidžia nuodingus garus). Gautu tirpalu įmirkykite dėmę, o tada ją sausinkite, kol sugersite visą skystį. Tada įmirkykite dėmės vietą šaltu vandeniu ir nusausinkite.

12
Kitas

2 būdas: vandenilio peroksidas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)