Nesvarbu, ar sumanėte įsigyti visą keraminio paviršiaus keptuvių komplektą, ar tiktai vieną egzempliorių, atsakymai į tam tikrus klausimus tikrai turėtų dominti. Taigi, prieš atsisakydami turimos, niekuo neypatingos keptuvės ir pakeisdami ją plačiai reklamuojamu gaminiu, susipažinkite su tam tikra nesumeluota informacija iš portalo hunker.com.

Jos nėra visiškai keraminės – taip tik vadinamos

Kalbos glaustumo dėlei keptuvės keramine danga arba paviršiumi dažnai vadinamos tiesiog keraminėmis keptuvėmis. Iš tikrųjų jos pagamintos iš metalo ir glazūruotos medžiaga, kurioje yra silikono, suteikiančio paviršiui tokių savybių, dėl kurių prie jo nekimba maistas. Keptuvių danga gaminama ir smėlio. Tai masė, kuria galima padengti kone bet kurį metalą. Dažniausiai keraminės keptuvės gaminamos iš ketaus, aliuminio, vario arba nerūdijančiojo plieno.

Tikra tiesa, kad dėl specifinės dangos kepti keraminėje keptuvėje daug paprasčiau, kadangi viskas, ką bepagamintumėte, iš keptuvės lengvai nuslys į lėkštę.

Ar jose paruoštas maistas tikrai sveikesnis?

Atsakant į klausimą, ar keraminėje keptuvėje pagamintas maistas yra sveikesnis už iškeptą tradicinėje nelimpančio paviršiaus keptuvėje, būtina pasakyti, kad viską lemia keptuvės amžius. Praeityje, danga būdavo gaminama naudojant PFOA – perfluoroktano rūgštį, kaip paaiškėjo, keliančią pavojų sveikatai. Nuo 2015 metų šios medžiagos buvo visiškai atsisakyta, taigi, gaminant daiktus su nelimpančiu paviršiumi ji nebenaudojama. Vadinasi, pirmiausia būtina išsiaiškinti turimų keptuvių ir puodų pagaminimo datą.

Keptuvė keraminiu paviršiumi

Su jomis elgtis reikia atsargiai

Įsigytą naujutėlaitę keptuvę būtina išplauti šiltu vandeniu, naudojant indų ploviklį, tada gerai nuskalauti ir išdžiovinti. Taip nuo keptuvės pašalinsite visas dulkes ir smulkias daleles, nusėdusias ant paviršiaus, kol keptuvė buvo gaminama ir transportuojama.

Panaudojus keraminę keptuvę, reikia palaukti, kol ji atauš ir tik tada plauti, be to, rankomis, o ne indaplovėje. Tada keptuvę galima iššluostyti minkštu indams skirtu rankšluosčiu arba plaukti, kol ji nudžius pati.

Norint pašalinti maistą, kuris vis dėlto pridegė prie keptuvės dugno, galima naudoti geriamąją sodą. Įberkite jos į keptuvę ir užliekite dviem šaukštais vandens. Leiskite keptuvei pusvalandį pamirkti. Tada beliks nubraukti svilėsius.

Bėgant laikui gali pakisti keraminės dangos spalva. Tokiu atveju įpilkite į keptuvę 3 proc. vandenilio peroksido, leiskite jam paburbuliuoti, tada pusvalandį palaukite ir išskalaukite keptuvę. Po šios procedūros paviršius turėtų vėl sušvytėti ryškumu.

Keptuvė keraminiu paviršiumi

Investuokite į patikimos firmos gaminį

Dabar galima rasti įvairių gamintojų keraminių keptuvių, bet pirkti rekomenduojama ne tiktai pagal kainą. Turėtumėte investuoti į patikimos, kokybiška, laiko patikrintina produkcija garsėjančios firmos gaminį. Tada žinosite, kad keptuvė padengta keliais silikono sluoksniais, todėl yra ypač patvari, o jei ji sunki, vadinasi, danga papildomai apsaugota nuo perkaitimo. Svarbu ir tai, kad respektabilios firmos naudoja maisto ir vaistų institucijų aprobuotas medžiagas.

Aišku, padoriai investavus, įsigytą daiktą būtina tausoti. Keptuvę plaukite tik rankomis. Jokiu būdu nenaudokite šveitiklių, išskyrus geriamąją sodą. Neplaukite karštos keptuvės. Kepamo maisto nevartykite metaliniais įrankiais: rinkitės silikoninius, medinius arba nailoninius. Vargu ar reikia sakyti, kad keptuvėje esančio maisto negalima pjaustyti peiliu ar smeigti šakute: šie įrankiai neabejotinai subraižys keraminį paviršių. Nestatykite į keptuvę kitų keptuvių arba puodų. Jeigu dėl vietos stygiaus šitai neišvengiama, naudokite specialius padėkliukus arba rankšluosčius.

Jei elgsitės pagal nurodymus, keraminė keptuvė tarnaus daugybę metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)