12
Kitas

Tęsinys

1. Atnaujinkite naujus namus

Jei įsigijote naują būstą ir planuojate perdažyti sienas naują arba pakeisti kilimą kietmedžiu, neatidėkite šių darbų per ilgai. Juos daug lengviau įgyvendinti tol, kol nepersikraustote baldų ir kitų didelių gabaritų daiktų.

2. Fotografuokite savo daiktus

Nufotografuokite keletą savo baldų, prietaisų, meno kūrinių ir kitų namų dekoro detalių. Turėti kelias fotografijas po ranka yra gerai, jei reikėtų jas parodyti nuomininkams ar butą apdraudusiai bendrovei, jeigu tektų įrodyti, kokia namuose esančių daiktų būklė buvo prieš tam tikrą nelaimę (gaisrą, vandens išsiliejimą ar pan.).

3. Pakeiskite dūmų detektoriaus baterijas

Tokiu būdu išvengsite nelaimės, jeigu baterijos jau nebeveikia. O jei manote, kad dūmų signalizatoriaus baterijose vis dar yra šiek tiek gyvybės, įdėkite jas į gaminį, kuris nėra tiek svarbus jūsų saugumui.

Kraustymasis

4. Gerai susipažinkite su savo nuomos sutartimi

Gaukite pasirašytos nuomos sutarties kopiją ir susipažinkite su svarbiomis sąlygomis, tokiomis kaip pavėluoto mokesčio politika, kokie buto pakeitimai ir kaip galite pasiekti savo nuomotoją, kas atsakingas už bute esančios technikos priežiūrą.

5. Išmatuokite savo lauko duris

Jei kraustotės su naujais baldais, išmatuokite savo duris, kad įsitikintumėte, jog jūsų pirkiniai bus tinkami. Be to, jei gyvenate kelių aukštų pastate, susipažinkite, ar jame yra liftai ir kokio jie dydžio.

6. Paprašykite kaimynų rekomendacijų dėl maisto į namus

Tai ne tik geras būdas susipažinti su kaimynais, bet ir gali padėti jums nustatyti kai kuriuos mažiau žinomus, šalia esančius restoranus ir kavines, iš kurių ateityje galėsite užsisakyti maistą į namus.

7. Pakeiskite spynos

Jei perkate naują būstą, tikėtina, kad buvęs savininkas visus turimus buto raktus atidavė jums. Tačiau nereikia pamiršti, kad yra tikimybė, jog jis buto raktus bus davęs kaimynui, mamai o gal savo buvusiajam. Taigi, gera mintis pakeisti visas spynas, kai persikelsite į naują vietą. Taip pat, jeigu turite rakinamą garažą, reikėtų pakeisti ir jo spynas ar kodus.

8. Pakeiskite senas lemputes

Pakeisdami senas lemputes naujesnėmis LED lemputėmis, sutaupysite pinigų už elektrą. Be to, tokios lemputės geriau apšviečia namus.

12
Kitas

Tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)