14
Kitas

Kassavaitiniai darbai virtuvėje

Viskas sukasi tarsi užburtu ratu – virtuvėje gaminamas maistas, todėl ji – nešvaresnė už kitas namų patalpas, rašoma apartmenttherapy.com. O kadangi joje gaminame maistą, norime, kad joje būtų švariausia!

Ką gi – norint palaikyti švarą virtuvėje, reikalinga strategija.

Tarkime, jei niekas iš namiškių neturi kokios alergijos, nieko nenutiks, jeigu kelias savaites nenuvalysite dulkių nuo knygų lentynų svetainėje. O nešvari virtuvė suteiks daug rūpesčių, tai netgi pavojinga. Atsiranda rizikos užsikrėsti bakterijomis nuo paviršių, be to, apleistoje virtuvėje laikui bėgant gali užsivesti tarakonų, o neprižiūrėti prietaisai, įranga greičiau susidėvės ir teks juos keisti anksčiau. Galiausiai nešvari virtuvė – nemaloni, įtampą kelianti vieta.

Patarimas – net jei atrodo, kad tinkamai tvarkote virtuvę, ji švari, tvarkinga, didelė tikimybė, kad lieka apleistų vietelių, per retai atliekamų darbų.

Norint, kad virtuvė būtų tikrai švari, kad nereikėtų nuolat laikyti galvoje visų darbų, susidarykite išsamų virtuvės priežiūros planą.

Susidarykite kasdienių, kassavaitinių ir kasmėnesinių darbų sąrašą – taip abstraktūs „reikia“ ar „reikėtų“ virs konkrečiais darbais iš sąrašo.

Laikui bėgant susiformuos nauji įgūdžiai, o darbeliai virtuvėje taps įpročiu – nebebus sunku, o virtuvė spindės švara.

Darbų virtuvėje sąrašai

Kasdieniai darbai virtuvėje:

-Išimkite indus iš indaplovės ir iš indų džiovyklės.
-Suplaukite nešvarius indus.
-Nuvalykite trupinius, užtiškusius maisto likučius nuo virtuvės baldų paviršių, grindų ir prietaisų.
-Nuvalykite spinteles.
-Pašluokite grindis.
-Jei reikia įjunkite indaplovę.
-Išplaukite kriauklę.
-Pakabinkite švarią šluostę kitai dienai.

14
Kitas

Kassavaitiniai darbai virtuvėje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)