Apie žilę senecio jacobsenii

Šios rūšies žilė šiek tiek panaši į žilę Crassula ovata savo ovaliais lapais ir mažu drėgmės poreikiu, bet jos nėra identiškos. Žilė senecio jacobsenii turi geną senecio, kaip ir karolinė žilė. Šakelės auga žemyn kaskadomis ir gali pasiekti 1,2 m ilgį.

Plokšti žilės senecio jacobsenii lapeliai yra ovalūs, maždaug 7,5 cm ilgio, jie – stati kamienui. Žali lapeliai maino atspalvius – priklausomai nuo oro vėsos ar saulės šviesos, jie įgauna švelniai violetinį arba rausva raudoną atspalvį. Dar viena priežastis, kodėl žilę senecio jacobsenii verta pirkti rugsėjį – tada ji pražysta oranžiniais ir ryškiai raudonais žiedais.

Šis augalas lengvai dauginasi. Nukirsta jo šakelė greitai išleis šaknis – nuskinkite, palikite padžiūti dvi savaites, o paskui įsodinkite į žemę.

Kur rasti

Geriausia ieškoti pirkti pagal lotynišką pavadinimą – parduotuvėse ar internetu.

Patarimai, kaip prižiūrėti

Sukulentai – nereiklūs augalai, o žilė senecio jacobsenii – tiesiog šios srities čempionė. Augalas kilęs iš Tanzanijos, kur auga gamtoje. Bet ši žilė puikiai augs vazonuose, jei aprūpinsite žemių mišiniu, kurį sudarys 50 proc. rupaus smėlio ir perlito. Puikiai tiks parduotuvėje pirktas mišinys kaktusams ir sukulentams. Žilė senecio jacobsenii mėgsta tiesioginius saulės spindulius, bet auga ir pavėsyje. Šis sukulentas visiškai pakantus sausrai, tad nepražus, jei pamiršite palaistyti kelias savaites. Patartina laistyti du kartus per mėnesį augimo sezonu, o žiemą – kartą per mėnesį. Jokiu būdų netręškite, šiai žilei to nereikia. Apgenėkite, jei pernelyg išsišakojo ar šakelės užaugo per daug ilgos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)