Tad jei įtariate, kad kai kuriuos įrankius namuose laikote ilgiau, negu reikėtų, pažvelkite į šį sąrašą ir sužinosite, kiek laiko naudoti įprastus virtuvės įrankius ir kaip tinkamai juos prižiūrėti, kad galiojimo laiką pratęstumėte.

Kiek laiko reikėtų naudoti keptuves?

Galiojimo laikas: ketaus keptuves galima naudoti daugybę metų, o keptuves su nepridegančia danga – nuo trejų iki penkerių metų.

Ketaus keptuves gali naudoti kelios kartos, tačiau jų pusseseres su nepridegančia danga pakeisti reikės jau po kelerių metų. Kodėl? „Šių keptuvių danga ima luptis ir gali patekti į maistą, o tai nesaugu“, – teigia sertifikuota namų organizavimo specialistė, įmonės „Neat as a Pin“ darbuotoja Jennifer Snyder.

Daržovės keptuvėje
Foto: Pixabay

Kaip pailginti galiojimo laiką? Žiūrėti, kaip ant karštos keptuvės čirška vanduo – labai smagu, bet taip elgtis nesusigundykite. „Jei karštą keptuvę įmesite į vandens pripiltą kriauklę, keptuvė deformuosis, nes metalas patirs šoką“, – aiškina profesionali namų organizavimo specialistė ir knygos „Šitą palik, o aną išmesk“ („Keep This Toss That“) autorė Jamie Novak.

Be to, su tokiomis keptuvėmis naudokite tik medinius, plastikinius arba silikoninius įrankius, nes metaliniais įrankiais galite jas subraižyti. Taip pat svarbu žinoti, kad visos keptuvės tarnaus ilgiau, jei jas plausite rankomis (be metalinių šepečių!), o sudėjus vieną ant kitos tarp jų patiesite popierinio rankšluosčio lapelį, kad apsaugotumėte dangą.