Dezinfekuokite rankas

Ant darbo stalo turėkite dezinfekuojamojo skysčio buteliuką ir dezinfekuokite rankas prieš valgį, pačiupinėję pinigus, pakilnoję dokumentus ir pan., rašo doithourself.com

Turbūt nereikia nė minėti, kad išėjus iš tualeto būtina nusiplauti rankas. Stebėkite, kad kolegos, klientai plautų ir dezinfekuotų rankas.

Parūpinkite vienkartinių nosinaičių

Pasirūpinkite, kad jūs ir kolegos turėtų vienkartinių nosinaičių. Kur kas saugiau kosėti į nosinaitę – taip sustabdysite mikrobų plitimą.

Įtaisykite dangčius ant šiukšlių dėžių

Rekomenduojama įtaisyti dangčius ant šiukšlių dėžių. Kosėjantys, čiaudintys žmonės mes į šiukšlių dėžes vienkartines nosines, servetėles, o jose esantys mikrobai sklis į orą, jei šiukšlių dėžės nebus uždengtos dangčiu. Įsidėmėkite – svarbi net menkiausia detalė, kad darbo vietoje būtų saugu.

Nepamirškite išmaniųjų telefonų

Galbūt ištisai valote stalą dezinfekuojamosiomis servetėlėmis, dezinfekuojate rankas, bet pamirštate vieną svarbų dalyką – išmanųjį telefoną. Jį liečiate per dieną nesuskaičiuojamą kiekį kartų, todėl bent kelis kartus reikėtų nuvalyti su dezinfekuojamąja servetėle.

Stalas ir visi naudojami prietaisai turi būti švarūs

Stalą valykite dezinfekuojamomis servetėlėmis arba popieriniais rankšluosčiais, šluostėmis, sudrėkintais dezinfekuojamuoju skysčiu. Švariai nuvalykite klaviatūrą, kompiuterio pelę, telefoną, metalinius, plastikinius daiktus. Medinius paviršius valykite su antibakteriniu valikliu medžiui. Medžiaginius paviršius galima švelniai apipurkšti dezinfekuojamuoju skysčiu.

Valykite dažnai liečiamus paviršius

Nepamirškite valyti durų rankenų, šviesos jungiklių, spintelių, spintų, stalčių rankenėlių, kriauklių ir pan. Pagalvokite, kokius daiktus liečiate darbo vietoje, tada bus aiškiau, ką reikia nuvalyti.

Skatinkite budrumą

Darbe priklijuokite užrašų, primenančių, kad reikia plauti, dezinfekuoti rankas, būti budriems. Taip pat galite parašyti, kad kosėjant ir čiaudint reikia prisidengti ranka. Tinka visi būdai, skatinantys budrumą.

Dezinfekuokite, švarinkite patalpas

Dezinfekuokite patalpas – taip bus saugiau ir darbuotojams, ir lankytojams. Patartina kartą per dieną valyti patalpas, o savo darbo vietą išvalyti du kartus per dieną – iš ryto prieš darbą ir po pietų pertraukos. Galima pasamdyti valytoją, kad išvalytų patalpas, kai nėra darbuotojų. Stenkitės maksimaliai užtikrinti švarą ir tvarką – taip užkirsite kelią viruso plitimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)