Langų plovimas

Langus vasarą verta plauti tik jei jie labai greit apdulka arba juos aptaško lietaus lašai. Paprastai langai plaunami kiekvieno sezono pradžioje.

Dulkių valymas

Vasarą dulkių valymas yra tikra kankynė, todėl tai reikia daryti rečiau. Dažniau vėdinkite patalpas, o nereikalingas pagalves, pledus ir užklotus sudėkite į spintą, naminius gyvūnus šukuokite lauke arba balkone ir nusipirkite oro drėkintuvą – šios priemonės padės jums be sąžinės graužimo dulkių valymą sumažinti iki minimumo.

Dulkių valymas

Nenaudojamų kambarių tvarkymas

Jei savo name ar bute turite svečių kambarį ar kabinetą, kurio vasarą nenaudojate, neverta jo ir tvarkyti. Jei niekas ten neužeina, nereikia persistengti. Atsipalaiduokite ir atsigerkite šalto limonado.

Asociatyvi nuotr.

Lovos klojimas

Vienintelis paklotos lovos privalumas – ji atrodo tvarkingai ir estetiškai, be to, rytą pradedate nuo atliktos, kad ir paprastos užduoties. Bet paklojus lovą ji netampa švaresnė. Netgi atvirkščiai – mokslininkai mano, kad kai lovos neklojame, paklodės greičiau išdžiūva, sumažėja dulkių erkučių. Todėl tas penkias minutes geriau skirkite neskubiam nubudimui.

Lovos klojimas

Antklodės skalbimas

Per vasaros karščius retas linkęs užsikloti antklode, tad ir skalbti jos kol kas nereikia. Sulaukite vėsesnių dienų – rudens sezoną galima pradėti nuo gaivaus šviežiai išskalbtos, švara dvelkiančios antklodės kvapo.

Patalynės dezinfekcija

Indų šluostymas

Negaiškite laiko veltui – šluostyti indus virtuviniu rankšluosčiu labai nehigieniška, jau geriau palikite juos džiūti natūraliai. Nebent kiekvieną lėkštę šluostote atskiru švariu rankšluosčiu.
Nuotekų angos valymas

Jei iš vamzdžių nesklinda nemalonus kvapas, o vanduo nesusilaiko, nėra jokios prasmės profilaktiškai valyti vamzdžius.

Tarpų tarp plytelių valymas

Ko gero tai viena iš beprasmiškiausių užduočių – plytelių tarpų užpildas dažniausiai labai porėtas ir anksčiau ar vėliau pakeičia spalvą (pageltonuoja arba patamsėja). Reguliarios dezinfekcijos visiškai pakanka – neverta stengtis sugrąžinti pirminę spalvą.

Grindų plovimas

Vasarą purvo daug mažiau ir dažniausiai grindis užtenka iššluoti arba išvalyti dulkių siurbliu.
Taigi, mėgaukimės vasara, kol ji dar mus džiugina. O namus iš pagrindų sutvarkysime rudenį, kai šaltis, drėgmė ir tamsa vis dažniau vers likti namie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)