Jūsų dėmesiui – keturi būdai, kaip švariau išvalyti namus ir išskalbti rankšluosčius, pasitelkus kalcinuotą sodą:

Soda pašviesins baltus rankšluosčius

Skalbdami rankšluosčius įberkite pusę stiklinės kalcinuotos sodos į skalbimo mašiną. Pasak valymo ekspertės Stephanie Gerber, kalcinuota soda yra šarmingesnė už valgomąją sodą, dėl šarmingumo sustiprėja skalbimo priemonių poveikis, nešvarumai efektyviau išplaunami iš rankšluosčių pluošto.

Su soda pasigaminsite dezinfekuojamą purškiklį

Tinklaraštyje „Essential 3 Blog“ rekomenduojama sumaišyti ketvirtadalį puodelio kalcinuotos sodos su 10 lašų čiobrelių eterinio aliejaus, su dviem stiklinėmis karšto vandens, supilti į butelį su purškikliu ir naudoti šį skystį kaip natūralų dezinfekuojamą purškiklį. Valykite su juo virtuvę, vonios kambarį ir visas norimas išdezinfekuoti vietas. Papurkškite, o tada nuvalykite.

Pamirkykite nešvarius skalbinius su kalcinuota soda

Net ir išskalbus, išdžiovinus skalbinius, ant jų lieka daug nešvarumų. Sumaišykite borakso, skalbiamojo skysčio ir kalcinuotos sodos, supilkite į karštą vandenį vonelėje ir pamerkite skalbinius kelioms valandoms. Pamatysite, koks nešvarus bus vanduo po mirkymo.

Patalynės dezinfekcija

Pagalvės išsiskalbs švariau

Jei norite, kad pagalvių užvalkalai išsiskalbtų švariau, skalbimui naudokite kalcinuotos sodos. Pirmiausia nustatykite karščiausią skalbimo mašinos programą. Paskui įpilkite į skalbimo miltelių skyrelį įprasto skalbiklio, pusę stiklinės kalcinuotos sodos ir įdėkite skalbti pora pagalvių. Idealiu atveju, pagalves reikėtų skalbti kas tris mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)