Nepamirškite sienų dekoro

Patalpos sienas galima išdažyti įvairiomis spalvomis, naudoti įmantriausius tapetus, tačiau, kai kalba pasisuka apie virtuvę, reikėtų prisiminti, kad čia svarbiausia švara. Net ir ant sienų. Taigi, įsitikinkite, kad ne tik sienų apdaila yra tinkama virtuvės erdvei, bet ir daiktai, kuriuos kabinate ant sienų, netaps nešvarumų ir mikrobų skleidėjais. Net jeigu ant sienos norite kabinti mylimo draugo nutapytą paveikslą ar dovanotą įrėmintą nuotrauką, pagalvokite, ar tikrai norite tai daryti. Ant rėmelių kaupsis dulkės, gersis kvapai, o paveikslas gali būti ir sugadintas, jeigu virtuvėje bus drėgna.

Virtuvė

Įsitikinkite, kad jūsų virtuvė yra tinkama patogi naudoti

Kaip ir kitos namuose esančios patalpos, virtuvė, pirmiausia, turi tarnauti jums, o ne kitiems. Todėl jeigu balta virtuvė jus erzina ir verčia nervintis tiek, kad namuose baisu gaminti maistą, nes bijoma, kad išsiteps balti virtuvės paviršiai, tai nėra jūsų virtuvė. Tai mados, stiliaus ir tų, kurie rekomendavo tokią spalvą, virtuvė. Jeigu norite, rinkitės tamsesnius virtuvės baldų stalviršius, pridėkite ryškesnių akcentų.

Balta virtuvė

Stiklinės priekinės spintelės gali būti tokios pat gražios kaip atviros lentynos

Atviros lentynos yra puikus būdas virtuvei suteikti švaros, erdvumo, tačiau toks sprendimas tinka ir patinka ne visiems. Kai kurie žmonės jaudinasi, kad daiktų lentynose yra per daug, jie netvarkingai sudėti ar pan. Jei patenkate į pastarąją stovyklą ar tiesiog nenorite nuolat valyti dulkių nuo visų savo daiktų lentynose, žinokite, kad atviros lentynos nėra vienintelis sprendimas, nenorint virtuvės spintelių su durelėmis. Galite rinktis stiklines spintelių duris. Tokiu atveju jums vis tiek teks tvarkingai dėti daiktus, tačiau galėsite nesukti galvos dėl greitai besikaupiančių dulkių ir kitų nešvarumų. Be to, stiklinės durys gali sudaryti prabangos įspūdį.

Virtuvė

Padėkite sau savo virtuvėje jaustis patogiai

Įprasta erdvės taupymo taisyklė virtuvėje – ant virtuvės baldų paviršių laikyti tik kasdien naudojamus prietaisus, o likusius geriausia paslėpti spintelėse. Tačiau ir spintelėse laikomi daiktai turi turėti savo vietą, kad jų prireikus būtų juos surasti. Taigi, ir spintelėse sudėkite daiktus tokia tvarka, kokia gali jų prisireikti. Jeigu kasdien naudojamus daiktus laikote ant spintelių, tai jų viduje, priekyje, laikykite kelis ar daugiau kartų naudojamus prietaisus. Giliau padėkite tuos daiktus, kuriuos naudojate retai, o į tamsiausią kampą grūskite tuos, kurių beveik visai nenaudojate.

Virtuvė

Svarbu geras apšvietimas

Virtuvėje dažnai naudojame potencialiai pavojingus įrankius. Taigi, geras apšvietimas jūsų darbo vietoje yra būtinas. Įsitikinkite, kad vietos, kuriose virtuvėje praleidžiate daugiausiai laiko ir dirbate intensyviausiai, yra gerai apšviestos. Tai – kriauklė, stalviršiai, ant kurių pjaustote, ir pan. Tačiau apšvietimas neturi būti bet koks. Turite įsitikinti, kad jis geras ir tikrai apšviečia reikiamus objektus. Be abejo, nereikia pamiršti ir šviestuvų išvaizdos: jie turi atrodyti šauniai ir stilingai. Galite ieškoti pakabinamų šviestuvų, tokių, kuriuos galite nukreipti sau reikiama kryptimi, patogūs šviestuvai yra tie, kurie nukreipiami žemyn.

Virtuvės plytelės

Nebijokite demonstruoti gražiausių savo kūrinių

Nebijokite ant sienų patogioje ir ranka pasiekiamoje vietoje kabinti įvairių virtuvės įrankių: puodų, samčių ir kitų. Tai ypač praktiškas sprendimas mažose virtuvėse. Taip pat kabantys virtuvės rakandai gali ir papuošti jūsų virtuvę. Žinoma, pakabinamos puodų lentynos gražiai atrodo tik tokiu atveju, jeigu jūsų naudojami puodai nėra sugadinti, pajuodę, kiauri ar pan. Nepamirškite, kad lygiai taip pat galite sukabinti ir arbatinius puodelius. Tai suteiks ne tik patogumo, bet išskirtinumo jūsų virtuvei.

Virtuvės plytelės

Atminkite savo stalviršio medžiagą

Atsargumo reikia ne tik sprendžiant, kaip puošite virtuvės sienas. Turėtumėte gerai apsvarstyti, kokią medžiagą rinksitės virtuvės baldų stalviršiams. Dažniausiai prioritetai teikiami lengvai valomiems, patvariems stalviršiams. Nerekomenduojama naudoti plytelių stalviršiams, nes jos nėra geras darbinis paviršius ir sunkiai valomos (daug nešvarumų įstringa tarpuose). Žinoma, tai, kas nepatogu vienam, nebūtinai turi būti nepatogu kitam. Jeigu norite plytelių, apsvarstykite tamsesnius atspalvius. Taip išvengsite dažno valymo ir greito susitepimo.

Virtuvė

Taisyklės apie šviesius paviršius galioja ir kriauklėms. Šviesias kriaukles išvalyti sunkiau, tačiau tamsiose kriauklėse dažniau lieka kalkių dėmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)