Nuostabiausia tai, kad jums prie didžiojo darbo neteks nė pirštu prisiliesti: viskas, ką turėsite padaryti, – pripilti į plastikinį maišelį baltojo acto, užmauti maišelį ant dušo galvutės, pritvirtinti jį apsukant vielute ir palikti nakčiai. Per tiek laiko bus pašalintas visas purvas ir nešvarumų sankaupos, rašoma portale apartmenttherapy.com.

Šią ypač nesudėtingą valymo metodiką laisvai galite taikyti ir virtuvėje. Užsiteršė vandens maišytuvas? Menka bėda! Svarbiausia – žinoti, ką daryti.

Darbo eiga

Lygiai kaip švarinant dušo galvutę, norint atlikti gilųjį virtuvinio vandens maišytuvo valymą, tereikia į užspaudžiamą plastikinį maišelį įpilti vandeniu praskiesto baltojo acto (vandens ir acto turi būti po lygiai), užmauti maišelį ant čiaupo, pritvirtinti apsukant vielute, gumele ar pan. ir palikti nakčiai.

Vandens maišytuvas

Kitos dienos rytą virtuvės čiaupas bus išlaisvintas nuo apnašų ir lipnaus purvo, todėl vanduo ir vėl tekės visu pajėgumu. Beje, atminkite, kad po šios procedūros, t. y. nuėmus maišelį, reikia atsukti vandenį ir bent minutę leisti jam laisvai tekėti. Taip iš maišytuvo sistemos bus pašalintas visas joje galbūt užsilikęs actas ir nešvarumai.

Beje, šį valymo metodą galima taikyti ir užsiteršus vonios čiaupui arba bet kuriam kitam įtaisui, kurio paskirtis – leisti vandenį, tačiau jis to nedaro, kaip turėtų.

Actas

Jeigu tiesiog negalite pakęsti acto kvapo, nenusiminkite. Tiek virtuvės, tiek vonios čiaupui valyti galima naudoti ir kalkių bei rūdžių naikinimo priemones. Jas, kaip ir actą, reikia atskiesti vandeniu ir gautą tirpalą supilti į maišelį. Čiaupui atmirkti pakaks ir kelių valandų.

Kodėl tai veiksminga

Actas – toli gražu ne tiktai valgiui skaninti naudojamas produktas. Jis gali būti ir veiksminga, be to, visiškai natūrali valymo priemonė. Jame esanti acto rūgštis ne tik šalina nemalonius kvapus ir purvą, bet ir dezinfekuoja, todėl valant actu užsiteršusią vonios ir virtuvės įrangą sunaikinamos net tokios pavojingos bakterijos kaip salmonelės ir žarnyno lazdelės.

Vandens maišytuvas

Kam to reikia?

Ant vonios čiaupo ir kitur nusėdusios kalkės ir išryškėjusios dėmės atrodo bjauriai, bet pagalvokite, kokį pavojų gali kelti čia pat tarpstančios bakterijos. Tad padarykite sau paslaugą – atlikite gilųjį čiaupo valymą vadovaudamiesi duotu patarimu. Tikrai nesuvargsite ir nesugaišite daug laiko, bet po nakties jau būsite tikri, kad jūsų kriauklės zona ne tik švari, bet ir saugi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)