1. Šviestuvų ir lempų gaubtai.

Lengviausias būdas nuvalyti dulkes nuo šviestuvų ir lempų gaubtų? Pūkų rinkiklis.

2. Daugiafunkcis puodas.

Išardykite daugiafunkcį puodą ir iššveiskite kiekvieną jo užkaborį dantų šepetėliu – tik vadovaukitės instrukcijoje išvardytais nurodymais, rašo hunker.com.

3.Šaldytuvo ritės.

Kodėl? Nes ant jų susikaupusios dulkės gali apsunkinti šaldytuvo darbą.

4. Grindjuostės.

Viena iš dažniausiai ignoruojamų vietų tvarkantis namus, yra grindjuostės, o ant jų tikrai prisikaupia dulkių ir nešvarumų.

5. Tarpai tarp plytelių.

Paimkite šepetį kietais šereliais ir iššveiskite grindų, dušo plyteles ar plyteles virš virtuvės stalviršio. Ten, kur šepetėlis nepasiekia, išvalykite bambukiniu iešmeliu.

6. Skrudintuvas.

Jus šokiruos visi tie nešvarumai, kuriuos išvysite ištraukę padėkliuką skrudintuvo dugne.

7. Indaplovė.

Mes nelinkę plauti indaplovės – juk ji tarsi pati save išplauna? Tačiau įdėmiai apžiūrėję jos vidų pamatysite prisikaupusių nuosėdų ir nešvarumų. Geriausia indaplovę šveisti maistine soda ir actu.

8. Unitazo bakelis.

Unitazo talpą mes valome reguliariai (arba bent jau turėtume valyti). Tačiau ar kada pagalvojote apie bakelį? Susikaupusios rūdys ir dumbliai gali sutrikdyti jo veikimą.

9. Kavos aparatas.

Jums padės baltasis actas ir indų ploviklis.

10. Virtuvės kempinėlė.

Virtuvės kempinėlę patariama keisti kas savaitę. Tačiau jei jūs nenorite eikvoti išteklių, stenkitės ją kruopščiai išplauti ir išdžiovinti, kad joje nesikauptų bakterijos.

11. Kambariniai augalai.

Kambariniai augalai puošia interjerą, tačiau ant jų kaupiasi dulkės. Reguliariai valykite lapus – ir augalas lengviau kvėpuos, ir namai bus švaresni.

Shutterstock

12. Čiužinys.

Ko gero namuose neturite profesionalios čiužinių valymo garais įrangos. Tad maistinė soda ir dulkių siurblys jums padės atšviežinti čiužinį.

13. Lubiniai ventiliatoriai.

Būtinai juos valykite, kitaip jiems besisukant po kambarį pasklis dulkės.

14. Dušo galvutė.

Dušo galvutę lengviausiai išvalysite baltuoju actu – įpilkite jo į plastikinį maišelį ir užriškite jį ant dušo galvutės. Palikite per naktį. Ryte nuimkite maišelį ir nušveiskite dušo galvutę šepečiu, o skylutes išvalykite dantų krapštuku.

15. Daugkartiniai vandens buteliukai ar gertuvės.

Būtinai juos išplaukite – geriausia, maistine soda (ji naikina patogeninius mikroorganizmus). Kruopščiai išskalaukite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)