Taigi aštuoni daiktai, pasak apartmenttherapy.com, kurie tikrai nebus reikalingi, prasidėjus pavasariui:

Nebenaudojami lauko baldai ir papuošimai

Pasilikite tik tai, kas reikalinga, ką tikrai naudosite. Lengva įpulti į „gali prireikti“ pobūdžio spąstus, ypač jei kalbama apie lauko baldus. Juk lauko baldai užima daug vietos, jie dideli, tad nedailūs vienetai tikrai kris į akis. Atsarginis variantas – šiuo atveju paini sąvoka. Ji gali apimti baldus, kurie užima daug vietos kieme ar pavėsinėje, kurie yra nebepataisomai sulūžę – pvz., per pernykštę vasaros audrą nukentėjęs skėtis nuo saulės.

Tušti vazonai augalams

Jei mėgstate kambarinius augalus, domitės sodininkyste, neabejotinai turite vazonų ir įvairiausių augalų, kuriems negalėjote atsispirti per išpardavimus. Ir vis tik – ar tikrai reikalinga visa stirta plastmasinių vazonų ir krūvos molinių vazonų, kurių dauguma jums nebepatinka? Sumažinkite vazonų kolekciją iki reikiamo kiekio vienetų.

Kambariniai augalai

Vaikų žieminiai drabužiai

Prieš traukdami iš spintų maudymosi kostiumėlius, šortus, sukneles, sukraukite žieminius vaikų drabužius, kurie kitą žiemą jiems bus jau per maži, ir atiduokite tiems, kam jų gali prireikti. Jei laikote vyresniojo vaiko drabužius jaunesniajam, išskalbkite ir gražiai sudėkite į dėžes. Sunešiotus drabužius išmeskite į tekstilės konteinerį. Jei vaikų spintos nebus prigrūstos drabužių, bus paprasčiau palaikyti jose tvarką.

Nereikalingi valymo įrankiai

Jie turi ypatybę daugintis. Prasidėjus pavasariui, palikite tik geriausius, mėgstamiausius ar reikalingiausiu įrankius. Tai naudinga ne vienu aspektu – bus lengviau rasti reikiamą daiktą, be to, bus aišku, ką reikia atnaujinti, ką įsigyti.

Knygos, su kuriomis negaila išsiskirti

Pagal KonMari metodą, sumažinkite knygų iki 30. Pokštas. Bet ar nenorėtumėte atsisveikinti su neįdomiomis, menkos vertės knygomis, kad atsirastų daugiau vietos naujiems skaitiniams?

Dalis vazų, jeigu jų namuose per daug

Nemerkite patinkančių gėlių į nepatinkančias vazas. Galbūt tos vazos keistos formos, gal nebepatinka spalva, o gal tai dovanota nemielo stiliaus vaza. Atiduokite nepatinkančias vazas, pasilikite tik tas, kurios džiugina.

Žieminiai apklotai

Ar tik neketinate skalbti ir laikyti spintose žieminių apklotų, kurių vasarą neprireiks? Šylant orams, peržiūrėkite, kokių žiemą naudotų apklotų dabar nereikės, sudėkite į dėžes, jas sukraukite į sandėliuką ir atlaisvinkite vertingą vietą spintose.

Šventiniai atvirukai

Atvirukus nurinkote nuo staliukų ir nuo lentynų, bet jie tebeguli stalčiuje. Padėkokite mintyse jiems už tai, kad primena mylimus žmones, ir be kaltės išmeskite. Juk turite daugybę artimųjų, brangių žmonių nuotraukų. Ką gi darysite su maišu susikaupusių šventinių atvirukų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)