1. Išimsite kramtomąją gumą iš plaukų. Dantų pastoje esantys fermentai suskaidys cukrų kramtomoje gumoje, ji pasidarys mažiau kibi, rašoma hunker.com.

2. Išvalysite indus. Dažnai naudojami plastikiniai indai pablunka, įgauna nemalonių kvapų. Pašveiskite juos su mėtine dantų pasta, kaip darytumėte, jei iš burnos sklistų nešviežias aromatas.

3. Kriauklė vonios kambaryje bus švari ir kvepės. Išspauskite šiek tiek dantų pastos į kriauklę ir pašveiskite su drėgna kempine. Granuliuota pastos struktūra panaši į abrazyvinius šveitiklius, tik jos mėtinis kvapas kur kas malonesnis.

4. Su trupučiu dantų pastos nuvalysite nuo batų dryžius, guminiai padai ir viršūnėlės pašviesės.

5. Nublizginsite deimantus. Jei deimantai prarado spindesį, užspauskite ant papuošalo dantų pastos ir patrinkite, kol taurusis akmuo vėl blizgės.

6. Išimsite nagų lako dėmes. Tamsus nagų lakas atrodo prašmatniai, bet nuo jo neretai lieka dėmės ant nagų. Paimkite seną dantų šepetėlį, pastos ir pašveiskite nagus. Dantų pasta gali džiovinti, tad po procedūros pasitepkite rankas kremu.

7. Nuvalysite pianino klavišus. Laikui bėgant pianino klavišai tepasi, baltieji praranda baltumą. Sudrėkinkite popierinį rankšluostį, užspauskite ant jo dantų pastos ir nuvalykite klavišus.

8. Numalšinsite niežėjimą. Įkandus uodui, gyjant nudegimui, žaizdelei, neišvengiamai jaučiame niežėjimą. Jį numalšinsite ant niežinčios vietos užspaudę truputį dantų pastos.

9. Panaikinsite ant baldų likusias dėmes nuo puodelių ir taurių. Tie apskritimai nuolat primena, kad pamiršote padėti padėkliuką. Nesikrimskite, verčiau paimkite šluostę, išspauskite ne gelio konsistencijos dantų pastos ant dėmės ir patrinkite. Dėmių neliks.

10. Sušvelninsite įbrėžimų žymes ant įvairių daiktų. Užspauskite truputį dantų pastos ant suraižyto laikrodžio, išmaniojo telefono ar kokio nors stiklinio paviršiaus ir patrinkite – įbrėžimai taps mažiau matomi.

11. Nublizginsite priekinius automobilio žibintus. Nuo purvo jie apsineša, šviesa atrodo blausi. Išspauskite ant popierinio rankšluosčio dantų pastos ir nublizginkite žibintus – pamatysite, kaip ryškiai jie ims šviesti.

12. Užglaistysite dėmeles. Jei prieš dažydami kokį nors paviršių pastebėjote dėmelių, užtepkite šiek tiek dantų pastos, o paskui dažykite.

13. Nušveisite tarpelius tarp plytelių vonios kambaryje. Paimkite seną dantų ar bet kokį šepetėlį, išspauskite dantų pastos ir nušveiskite muilo putų žymės, pelėsius ir kt. nešvarumus nuo siaurų tarpelių tarp plytelių, palei vonią, kriauklę ir prie klozeto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)