Toliau pateiktu sąrašu iš portalo apartmenttherapy.com galėsite pasinaudotis kaip valymo priemonių komplektavimo gairėmis. Nebūtina visko įsigyti iš karto: daiktus galima kaupti ir pamažu. Tačiau iš pradžių investuokite į tai, kas būtiniausia, o laikui bėgant įsigykite daugiau daiktų, kurių, kaip patys įsitikinsite, prireiks besitvarkant.

1. Kokybiška kempinė

Parduotuvėse išdėliotas gausus kempinių asortimentas. Visada patogu po ranka turėti klasikinę kempinę, ypač tokią, kurios vienas paviršius – abrazyvinis, skirtas priskretusiam purvui nugremžti. Bet nepamirškite, kad esama ir daugiau variantų. Gal jums patiks šluostės tipo kempinė, o gal pamėgsite spagečius primenančią kempinę (ją naudojant nereikia valiklio)?

2. Balti virtuviniai rankšluosčiai

Visada pravartu turėti stirtą baltų virtuvinių rankšluosčių. Jų komplektų nesunku rasti daugelyje parduotuvių. Baltą spalvą rekomenduojama rinktis todėl, kad tada iškart matysite, kad rankšluostis jau purvinas ir jį reikia pakeisti. Baltus rankšluosčius galima drąsiai balinti ir dezinfekuoti, nesibaiminant, kad nukentės jų kokybė. Jei jums svarbu tausoti aplinką, baltų rankšluosčių galite prisikarpyti iš senų trikotažinių marškinėlių.

3. Mikropluošto šluostės

Jos, kaip ir balti rankšluosčiai, gerokai padidins švarinimosi efektyvumą. Mikropluošto šluostės puikiai nuvalo įvairius paviršius, nepalikdamos nei įbrėžimų, nei dryžių. Jos – nepamainoma priemonė langams valyti.


4. Valytuvas su gumos sluoksniu

Ši priemonė tiesiog būtina, jeigu nenorite, kad dušo kabinoje užsiveistų pelėsis. Ji nepamainoma ir valant langus. Kad valytuvas kuo labiau pasiteisintų, jo gumos sluoksnis turi likti nepažeistos, todėl stenkitės įrankį pasaugoti. Jei ant valytuvu perbraukto paviršiaus ima ryškėti dryžiai arba aiškiai matote, kad priemonė nevalo taip kokybiškai, kaip turėtų, vadinasi, jo gumos sluoksnis susidėvėjo.


5. Kibiras

Į tinkamo dydžio kibirą patogu susidėti valymo priemones. Jis pravers ir plaunant grindis bei kitus paviršius.

6. Purkštuvas

Į purkštuvą patogu susipilti pačių pasigamintas valymo priemones arba paprasčiausią vandenį.


7. Šveičiamasis šepetys

Kempinės arba šluostės kartais gali nepakakti. Intensyviau užsiteršusias vietas, taip pat plyteles, vonią gali pavykti nušveisti tiktai šepečiu.

8. Dantų šepetėlis

Prireikus už įprastą šveičiamąjį šepetį mažesnio įrankio, gali praversti elementarus dantų šepetėlis. Taigi, dezinfekuokite keletą senų dantų šepetėlių ir šveiskite jais tarpus tarp plytelių, kriauklės pakraščius ir begalę įvairiausių plyšių bei įlinkimų. Kad būtų patogiau pasiekti sunkiai prieinamas sritis, senus šepetėlius galite pavirtinti, o tada atitinkamai palenkti jų rankenas.

9. Šluota arba šepetys ir šiukšlių semtuvėlis

Medžiu, plytelėmis, linoleumu ar pan. padengtą paviršių labiausiai įprasta nušluoti šepečiu arba šluota, o šiukšles susemti semtuvėliu. Jei namuose yra vaikų arba gyvūnų augintinių, pravers ir plaunamasis šepetys. Juo galėsite patogiai išvalyti išpiltą skystį ir įvairius nešvarumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)