Pirmą įspūdį pas jus užsukę žmonės gali susidaryti iš namuose tvyrančių kvapų, temperatūros, švaros (ar jos nebuvimo) ir pan. Tyrimą VEKA užsakymu atliko „Independent Network“ grupė. Jo metu tyrėjai apklausė 2 tūkst. suaugusiųjų ir pastebėjo, kad trys ketvirtadaliai apklaustųjų nuomonę apie kitų žmonių namus susidaro per mažiau nei minutę. Tačiau ką gi jie pastebi visų pirma?

Pirmoje vietoje dalykų, kuriuos žmonės pastebi visų pirma užsukę į svečius, yra namų kvapas, po to – temperatūra ir tai, ar grindys švarios, ar ne.

Tyrime paaiškėjo, kad trys iš 10-ies apklaustųjų niekada nepasako šeimininkams, ką iš tiesų mano apie jų namus. Dauguma taip pat prisipažino jaučiantys spaudimą, kai tenka priimti svečius savo namuose, o 86 proc. pareiškė, kad prieš atvykstant svečiams iš pagrindų susitvarko namus.
Taip pat paaiškėjo, kad šeši iš 10-ies tyrimo dalyvių didžiuojasi savo namais, o pusė apklaustųjų nerimauja dėl to, ką pamanys apie jų namus pirmą kartą juose apsilankę žmonės.

Taigi, štai 10 dalykų, į kuriuos atkreipiame dėmesį pirmą kartą užsukę į svečius:

1. Namų kvapas;
2. Temperatūra;
3. Ar grindys švarios, ar ne;
4. Ar baldai patogūs;
5. Ar indai suplauti;
6. Ar langai švarūs, ar ne;
7. Knygos – ar jų namuose yra;
8. Ar baldai gerai išsilaikę;
9. Sienų spalva;
10. Ar dekoro elementai apdulkėję.

Dulkes ar grindis puikiai nuvalys priemonės, kurių kiekvienas turime savo virtuvės spintelėse

„Mūsų namai be abejo yra mums labai asmeniški, labai dažnai jie atspindi mūsų stilių ir asmenybę, – sako „Independent Network“ atstovas. – Tad kai pas mus užsuka svečiai, mes jaučiamės pažeidžiami, neapsaugoti nuo jų vertinimo ir kritikos. Vis dėlto nereikėtų pernelyg jaudintis dėl to, ką žmonės gali pagalvoti apie mūsų namus – juk visų svarbiausia, ką apie juos galvojame mes patys.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)