„DELFI Būstas“ pasidomėjo, kaip atrodo namuose dirbančių specialistų darbo vieta. 3 iš 4 pašnekovių teigė, kad tais atvejais, kai dirba namuose, jų darbo vieta yra lova. Sabrina juokavo, kad biure gali sėdėti prie stalo, tačiau namuose pati tinkamiausia darbo vieta jai yra miegamasis ir jame esanti lova. Su ja sutiko ir Skaistė su Daina. Pašnekovės taip pat mieliau rankasi darbą lovoje nei prie stalo.

Kitokia nuomone pasidalijo Dangė, kuri „DELFI Būstas“ pasakojo, kad namuose visada dirba tik prie stalo arba bent jau sėdėdama ant sofos.

Nė viena pašnekovė neįvardijo konkrečių reikalavimų darbo aplinkai, dėl kurių jos jaustųsi labiau produktyvios. Tačiau produktyvumas dirbant namuose gali būti iššūkis, ir tai daugiausia priklauso nuo to, kaip susikuriate savo darbo vietą.

„Jūsų aplinka, kurioje dirbate, neabejotinai prisideda prie jūsų darbo efektyvumo“, – sako interjero dizainerė Pamela Durkin ir priduria, kad jei aplinkoje, kurioje dirbame, nesijaučiame gerai, negalime gerai dirbti savo darbo.

Taigi, portalas realtor.com, norėdamas padėti maksimaliai išnaudoti kiekvieną darbo dieną, sudarė sąrašą keleto namų biurui būtinų daiktų, kurie padidins produktyvumą.

Tinkamas stalas, kurio aukštį galima reguliuoti

Jei pavargote visą dieną sėdėti prie savo stalo, puikus pasirinkimas yra stalas su reguliuojamu aukščiu.

„Darbo valandoms baigiantis, galite pajusti nugaros skausmą. Jeigu visuomet dirbate tik sėdėdami ir dar užkandžiaujate, gresia priaugti svorio“, – sako interjero dizainerė Veronica Sanders ir tęsia, kad visai nesvarbu, kaip jums labiau patinka dirbti – atsisėdus ar atsistojus, stalas su reguliuojamu aukščiu gali išspręsti daug mūsų rūpesčių.

Nacionalinių sveikatos institutų tyrimai atskleidžia, kad ilgesnis ir nepertraukiamas sėdėjimas, mažas fizinis aktyvumas yra susijęs su didesne mirtingumo rizika. Kiti tyrimai rodo, kad sėdėjimas ilgą laiką taip pat lemia didesnę diabeto ir širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

„Stalai su reguliuojamu aukščiu puikiai tinka aktyviems žmonėms arba tiems, kurie tiesiog nori įtraukti sveiką veiklą į savo darbo dieną“, – sako Sanders.

Gera stalinė lempa

Dirbant namuose, nereikėtų pamiršti savo sveikatos. Juk dažniausiai dirbame gulėdami lovoje, kurioje dar ir tamsu. Todėl specialistai rekomenduoja nepamiršti, kad ilgai dirbant būtina gera, ryški šviesa. Tam puikiai tinka stalinė lempa, jei dirbame prie stalo (taip ir turėtų būti). Jei dirbame lovoje, tuomet reikia tiesiog pakeisti darbo iš namų įpročius ir prisėsti prie stalo.

Kitas stalinės lempos privalumas yra tas, kad jos skleidžiama šviesa didina produktyvumą. Darbas šviesoje visuomet yra produktyvesnis. Be to, nors patys to nesuprantame, tačiau labiau dėmesį fokusuojame būtent į šviesos apšviestą objektą ar ekrano vietą. Taigi, šviesa didina dėmesio koncentraciją.


Organizuota tvarka ant mūsų stalo

Kartais tik baldų produktyviam darbui neužtenka. Jeigu vieni žmonės gali dirbti lovoje, aplink kurią mėtosi daiktai, kitiems yra būtina organizuota tvarka ne tik namuose, bet ir ant stalo. Psichologai ir personalo specialistai tokius žmones sveikina: kai aplinka yra sutvarkyta, mūsų darbo produktyvumas – didesnis. Interjero dizaineriai tvarkingiesiems darbuotojams pasiūlymų neturi, tačiau tiems, ant kurių stalo nėra laisvos vietos, siūlo įsigyti stovą rašikliams ir spintelę ar lentyną knygoms, dokumentams ir pan. Tai paprastas ir pigus būdas išspręsti didėjančios netvarkos ant darbo stalo problemą.

Netvarkinga darbo vieta

Švarus ir tinkamas oras

Nors atrodytų, kad oras mūsų namuose – tik smulkmena, iš tiesų tai labai reikšmingas veiksnys, kuris gali lemti mūsų darbo kokybę ir produktyvumą.

Kaip rašo portalas realtor.com, Aplinkos apsaugos agentūrų duomenimis, patalpų oro užterštumas gali paveikti jūsų darbą, sukeldamas galvos skausmą, galvos svaigimą ir sudirgindamas akis, gerklę ir nosį.

Todėl interjero dizaineriai siūlo namuose šalia savo darbo vietos turėti orą drėkinančius prietaisus, kurie sukuria švaresnį orą, pašalina dulkes, alergenus, dūmus, mikrobus ir pan. Beje, orą drėkinantis prietaisas gali būti ir žavi interjero detalė jūsų namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)