Namuose esančius produktus naudojant ne vienai paskirčiai, ne tik sutaupoma pinigų, bet ir apsisaugoma nuo stiprių cheminių gaminių, kenkiančių jūsų namiškiams ir visai aplinkai.

Taigi neišsigąskite neįprastų komponentų, patikėkite – šie valymo patarimai naudingi. Išbandykite ir įsitikinsite – jie valo tualetą ne prasčiau už cheminius preparatus.

10 tualeto valymo priemonių:

Valymas „Coca-Cola“

Skamba tarsi legenda, kita vertus, nemažai žmonių tvirtina – „Coca-Cola“ puikiai išvalo rūdžių žymes iš klozeto. Supilkite į klozetą skardinę „Colos“ ar tiek, kad apsemtų rūdžių žiedus, palikite mažiausiai valandai, kad rūgštys suskaidytų dėmes. Paskui nušveiskite šepečiu ir nuleiskite vandenį. Jei dėmių vis tik liko, skaitykite antrą patarimą.

Šveitimas pemza

Pemzos akmenėlis – dar vienas netikėtas metodas išvalyti įsisenėjusius rūdžių žiedus klozete. Pirmiausia pamirkykite pemzos akmenį šiltame vandenyje – akmuo ir klozeto paviršius turi būti šlapi, kad nesuraižytumėte klozeto. Švelniai trinkite, kol neliks dėmių, tada nuleiskite vandenį.

Actas ir tualetinis popierius

Daugelis valo klozeto dėmes ir naikina bakterijas su balinamosiomis priemonėmis. Ekologiškų priemonių įmonės „Green living“ ekspertas Markas Lallanilla teigia, kad actas ir efektyviau valo, ir yra kur kas saugesnė valymo priemonė nei chloro turintis baliklis. Sumirkykite tualetinio popieriaus kapelių į actą, uždenkite jais dėmes ir palikite per naktį. Ryte nuleiskite vandenį – dėmių turėtų nebūti.

Valymo priemonės

Pasak M. Lallanillos, actas puikiai šalina ir kalkes. Įsipilkite į buteliuką su purkštuku acto, apipurkškite dėmėtas vietas, o po kelių valandų nuskalaukite.

Dezinfekavimas su vandenilio peroksidu

Vandenilio peroksidas – saugi, veiksmingai su bakterijomis kovojanti priemonė. Dezinfekavimui įpilkite į klozetą pusę stiklinės vandenilio peroksido, palikite pusvalandį, paskui nuleiskite vandenį.

Tualeto gaiviklis su eteriniu aliejumi

Gaiviklių, pritaisomų prie klozeto, tualeto valymo tablečių galima nusipirkti. Kita vertus, nesudėtinga ir kur kas pigiau patiems pasigaminti natūralų tualeto gaviklį ar tualeto valymo tablečių su mėgstamu eteriniu aliejumi.

Vaikiškas aliejus chromuotoms detalėms blizginti

Maloniai nustebsite, pamatę, kaip spindi chromuotos detalės tualeto, vonios patalpoje, nutrintos vaikišku aliejumi. Pakaks kelių lašų vaikiško aliejaus, minkšto audinio – ir kranas, dušo galvutė, klozeto detalės spindės. Užlašinkite kelis lašus aliejaus ant tualeto bako ir į klozetą, patrinkite – ir šios dalys ims blizgėti.

Coca-Cola

Nagų lakas saugo nuo rūdžių

Varžtus, sraigtus ir kt. mažas metalines klozeto detales nulakuokite nagų laku – jis saugo nuo rūdžių Be to, varžtai neatsilaisvins ir klozeto sėdynė stabiliau laikysis.

Verdančiu vandeniu atkimšite užsikimšusius vamzdžius

Jei klozetas užsikimšo, pamėginkite apsieiti be chemikalų. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite vandens, užvirinkite. Verdantį vandenį supilkite į klozetą, kad ištirpintų kamštį.

Plastikinė plėvelė su oro burbuliukais mažina kondensaciją

Pirmiausia nuleiskite vandenį ir užspauskite klozeto bakelio sklendę. Kai bakelis bus tuščias, jo vidų išklokite plastikine plėvele su oro burbuliukais – su šiuo sluoksniu bakelis iš išorės nebus toks šaltas.

Plastikinis butelis padės sutaupyti vandens

Jeigu jūsų klozetas – ne paties naujausio, vandenį taupančio modelio, nenusiminkite – yra būdų sutaupyti vandens ir pinigų. 1 l talpos plastikinį butelį nuo kokio nors gėrimo įpilkite smėlio (2,5 – 5 cm sluoksnį), o paskui – vandens. Atidenkite bakelį, įdėkite į jį butelį, toliau nuo vandenį pumpuojančio mechanizmo. Butelis padės sutaupyti vandens sulig kiekvienu vandens nuleidimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)