O jeigu skalbyklė naudojama netinkamai, tai sukelia begalę problemų, kurių mes dažnai nė nesuvokiame turintys. Štai septynios dažniausiai pasitaikančios skalbyklės naudojimo problemos ir galimi jų sprendimo būdai.

1. Netinkamas skalbiklio kiekis

Klystate, jei manote, kad kuo daugiau skalbiklio pilsite, tuo skalbiniai bus švaresni. Kai skalbimo priemonės per daug, ją sunkiau išskalauti iš skalbinių. O kai skalbiklio per mažai, iš drabužių nepasišalina purvas bei nešvarumai. Prieš skalbdami drabužius, išstudijuokite skalbyklės instrukcijas bei drabužių etiketes, ir vadovaukitės nuorodomis dėl skalbiklio kiekio ir temperatūros režimo.

2. Per daug skalbinių

Niekas taip neapsunkina skalbyklės darbo, kaip per didelis skalbinių kiekis, būtent todėl savitarnos skalbyklose galioja griežtos taisyklės, nurodančios, kiek skalbinių galima dėti į skalbyklės vidų. Kai skalbinių krauname per daug, skalbyklės variklis greičiau susidėvi, be to, skalbiniams per mažai vietos vartytis vandenyje su skalbikliu, tad jie prasčiau išsiskalbia. Galioja nerašyta taisyklė dėti tiek skalbinių, kad jie užpildytų ne daugiau trijų ketvirtadalių skalbyklės būgno – taip mažėja rizika sugadinti skalbyklę, be to, drabužiai švariau išsiskalbia.

3. Netinkamas temperatūros režimas

Neužtenka vien rūšiuoti skalbinius ir šviesius skalbti su šviesiais, o tamsius – su tamsiais. Pasirodo, daug svarbiau yra vandens temperatūra, kurioje galima skalbti drabužius (šaltas, šiltas arba karštas vanduo).

Pavyzdžiui, vieni drabužiai išsiskalbia tik karštame vandenyje, o kitų jokiu būdu negalima tokiame vandenyje skalbti, nes jie susitrauks. Taigi, geriausias sprendimas yra išrūšiuoti drabužius pagal tai, kokioje temperatūroje juos rekomenduojama skalbti, o tada atitinkamai pagal spalvas – taip sumažės tikimybė, kad drabužiais susitrauks ar nusidažys kita spalva.

4. Naudojama per daug baliklio

Naujausi duomenys tokie, kad skalbinių baliklis kenkia audiniui. Agresyvios cheminės medžiagos, iš kurių pagamintas baliklis, tokios kaip chloras, drabužiams yra žalingas – jie greičiau susidėvi, eksponentiškai sutrumpėja jų naudojimo laikas.

Laimei, tokių sunkiai pašalinamų dėmių kaip kraujo ar prakaito, galima atsikratyti ir be baliklio. Užvirinkite didelį puodą vandens, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir sumeskite į vandenį suteptus skalbinius.

5. Neužsegami užtrauktukai

Vienas iš nemaloniausių dalykų skalbiant drabužius – ištraukus juos iš skalbyklės pamatyti skyles ar nubėgusias akis. Gali būti, kad jūs patys kalti dėl tokio drabužių susidėvėjimo. Jei prieš skalbdami neužsegate džinsų, džemperių ar kitų drabužių užtrauktukų, jų dantukai gali užsikabinti už kitų skalbiamų drabužių ir juos apgadinti. Taigi, kai rūšiuojate skalbinius, nepatingėkite užsegti visų užtrauktukų.

6. Išėmus skalbinius, skalbyklės durelės nepaliekamos atdaros

Jei kaskart ištraukę skalbinius laikote skalbyklės dureles uždarytas, tikėtina, kad po kurio laiko iš skalbyklės ims sklisti nemalonus kvapas. Po skalbimo skalbyklės būgne būna susikaupusi drėgmė, ir reikia laiko (bei oro) kad ji išgaruotų. Jei skalbyklę uždarote, labai greitai gali užsiveisti pelėsis, kuris ir skleidžia nemalonų kvapą. Laimei, išeitis paprasta – teriekia tarp skalbimų laikyti skalbyklės dureles praviras, ir ji kvepės švara ir gaiva.

7. Skalbyklė reguliariai nevaloma

Skalbyklė gal ir atrodo švari, vis dėlto ją reikia reguliariai valyti ir plauti. Bent kartą per mėnesį įjunkite tuščią skalbyklę, be skalbinių, vietoj skalbimo priemonės įpylę į ją vieną puodelį acto – taip sunaikinsite pelėsį ir bakterijas, kurios suteikia skalbiniams nemalonų, nešviežią kvapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)