Laimei, yra keletas gudrių būdų, kaip sutaupyti energijos, neišjungiant šaldytuvo. Vienas iš jų susijęs su tuo, kiek maisto ir gėrimų jame laikote.

Jeigu šaldytuve yra per daug vietos arba atvirkščiai – jos yra nepakankamai, prietaisas neveiks taip efektyviai, kaip galėtų, o tai reiškia, kad jūs be reikalo švaistote energiją, o su ja ir pinigus.

Kodėl turėtumėte šaldytuvą ir šaldiklį užpildytą 3/4

Priežastis gana paprasta, iš tikrųjų. Kadangi maistas šaldytuve bei šaldiklyje yra jau atšalęs, jis padeda palaikyti šaltį, kai jūs atidarote dureles ir į vidų patenka šilto oro.

Taigi, jeigu šaldytuvas ir šaldiklis nėra pakankamai užpildyti, prietaisai turi naudoti daugiau energijos, kad išliktų reikiamos temperatūros, kiekvieną kartą atidarius dureles.

Jeigu gyvenate vienas arba paprasčiausiai nenorite laikyti tiek daug maisto, nesijaudinkite. Tai gali nuskambėti keistai, bet pabandykite įdėti plytą (taip, tikrą plytą) į šaldytuvą. Ji bus kaip akumuliatorius, kuris padės išlaikyti pastovią temperatūrą darinėjant dureles. Tai padės sutaupyti daugiau energijos ir pinigų.

Kita vertus, pasistenkite neperpildyti šaldytuvo. Per daug prikimštas maistas neleis cirkuliuoti orui šaldytuvo viduje, gali užblokuoti oro angas, o tai trukdys prietaisui tinkamai šaldyti viską viduje (ir, deja, gali sugadinti maistą, nes jis nepakankamai atšaldomas). Jei pastebite, kad jūsų šaldytuvas visada kaupinas, pasvarstykite apie tai, kad efektyviau būtų įsigyti didesnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)