Tik 3 iš 10 apklaustų žmonių atsakė, kad randa laiko namų ruošos darbams savaitgalį, 40 proc. žmonių kaltino didelį užimtumą darbe. Atsižvelgiant į tai, kiek mažai laiko turime, nieko keisto, kad kai kuriuos dalykus išvalyti paprasčiausiai pamirštame, rašo countryliving.com.

Štai 5 vietos namuose, kenčiančios nuo didelio kiekio susikaupusių dulkių. Todėl turėtumėte iškart jas nuvalyti!

Grindjuostės

Dauguma žmonių kruopščiai išsiurbia ir išplauna grindis bei kilimus. Bet ne kiekvienas gali rasti laiko nuvalyti ir grindjuostes, o dažniausiai jų ir neįtraukia į valymo darbų sąrašą. Kad grindjuostės labai nešvarios, dažniausiai pastebima tada, kai jas jau gaubia storas sluoksnis dulkių.

Kai siurbiate grindis, nepamirškite atkreipti dėmesį ir į grindjuostes. Naudokite specialų antgalį, kad pasiektumėte visus kambario kampus. Jeigu turite laiko, nušluostykite grindjuostes ir su drėgna šluoste.

Lempų gaubtai

Pamiršti nuvalyti dulkes nuo lempų gaubtų – tikrai nesunku, kol kas nors į nekaukšteli ir dulkes nepasklinda per visą patalpą. Juos tikrai reikėtų pavalyti bent kartais – net ir tuos, kurie yra pačioje palubėje.

Lempų gaubtus galima valyti su pūkų nurinkėjais, taip pat galima išbandyti senas pėdkelnes, perkirptas ties keliais. Įkiškite ranką į klešnę ir naudokite kaip antistatinę šluostę.

Žaliuzės

Nesvarbu, kokias žaliuzes turite, jų valymas niekam nėra malonus užsiėmimas. Tam, kad išvalytumėte žaliuzes, naudokite šiek tiek sudrėkintą mikropluošto šluostę ir braukite ja per žaliuzes. Kai kurie žmonės dėvi mikropluošto pirštines kaip alternatyvą.

Plisuotoms žaliuzėms valyti, galite išbandyti vieną triuką. Apvyniokite šluostes ant virtuvinių žnyplių (ant kiekvieno galo atskirai) ir pritvirtinkite jas plaukų gumytėmis, tuomet braukite šiuo įnagiu per kiekvieną juostą.

Kilimai

Žmonės kartu su savo augintiniais nuolatos trypia kilimus, todėl jie greitai prisirenka dulkių ir plaukų. Akivaizdus būdas, kaip viską sutvarkyti, yra susiurbti dulkių siurbliu. Tačiau galima pasitelkti ir langams skirtą valytuvą, kuris puikiai surenka užsilikusius plaukus.

Nuotraukos

Drėgna mikropluošto šluostė yra viskas, ko reikia, norint nuvalyti dulkes nuo nuotraukų rėmelių. Kad išvalytumėte kampus, naudokite dantų krapštukus abra standų, ploną teptuką. Stiklą galite išvalyti su įprastu langų valikliu arba balto acto ir šilto vandens tirpalu bei sausa šluoste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją