„Įžvelgiame įdomią tendenciją: įprastų elektrinių šildymo prietaisų pardavimai 2018 m., palyginti su ankstesniais metais, kiek mažėjo, tuo tarpu asmeninių šildytuvų pardavimai atitinkamu laikotarpiu išaugo kone dvigubai“, – pranešime žiniasklaidai sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Iš asmeninių šildytuvų lietuviai ypač yra pamėgę elektrinius paklotus, antklodes, šildančius batus bei pagalves. Šių daiktų kainos svyruoja nuo 20 iki 40 eurų.

Iš buitinių šildymo prietaisų daugiausiai dėmesio susilaukia termoventiliatoriai, infroraudonųjų spindulių šildytuvai bei tepaliniai radiatoriai. Jų kainos svyruoja nuo 12 iki 45 eurų.

Šildymo sezonas

Rugsėjo mėnesis – vienas aktyviausių, kalbant apie aukščiau išvardytų elektrinių prietaisų pardavimus. Tačiau didžiausio piko laukiama spalio mėnesį. Tuomet buitinių šildymo prietaisų nuperkama kone 4,5 karto daugiau už metų vidurkį.

Visgi kalbėdama apie pledų bei antklodžių kategoriją, V. Drulienė pastebi, kad pikas įvyksta nebe spalį, o rugsėjį: „Pirmąjį rudens mėnesį mes parduodame dvigubai daugiau šių prekių nei metų vidurkis, o štai spalį 1,3 karto daugiau. Toks pat skaičius išlieka ir lapkritį. Dar vienas pardavimų šuolis juntamas gruodį. Tačiau tai galėtume sieti nebe su temperatūros pokyčiais, o su artėjančiomis Kalėdomis.“

Žvelgiant į šių metų pardavimus, antrąją rugsėjo savaitę elektroninių šildymo prietaisų buvo parduota 400 proc. daugiau nei pirmąją, o trečiąją savaitę šis skaičius išaugo dar 150 proc. Antklodžių kategorijos pardavimai antrąją ir trečiąją mėnesio savaitę, palyginti su pirmąja, išaugo net 175 proc.

Pasikeitus orams tautiečiai rūpinasi ne tik šiltu būviu. Rugsėjo mėnesį „Maximoje“ pastebėti itin išaugę batų džiovyklių bei oro drėkintuvų pardavimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)