Iškeisdami oro gaiviklius į gėles ne tik sustabdysite neigiamą gaiviklių pašalinį poveikį – žinoma, kad augalai turi teigiamos įtakos psichinei sveikatai ir gali pakelti nuotaiką.

Šie augalai yra geriausios alternatyvos oro gaivikliams:

Levandos

Geriausiai žinomos dėl savo raminančio efekto, levandos puikiai tinka miegamajame, nes gali padėti užmigti. Pasisodinkite nedidelį krūmelį namuose. Levandoms reikia daugybės saulės šviesos, todėl geriausia jas laikyti ant palangės.

Citrusiniai augalai

Šie saldžiai kvepiantys medeliai gali atpalaiduoti bet ką akimirksniu. Visgi, blogoji žinia yra ta, kad šiems medeliams gali būti sunku augti mūsų vėsaus klimato sąlygomis. Jiems reikia bent 8 valandų saulės šviesos, geros dozės vandens kartą per savaitę – citrusai geriausiai veši po Ispanijos saule, tad teks pasistengti sukurti kuo artimesnes klimato sąlygas.

Gardenijos

Šios nuostabios baltos gėlės dažnai naudojamos kvepalams gaminti, tačiau jos taip pat gali palaikyti gaivų namų aromatą. Atnaujinkite savo erdvę šiomis nuostabiomis gėlėmis.

Kvapioji pelargonija

Šias gėles verta rinktis dėl unikalių kvapų, kurie tikrai praturtins namus. Kvapiosios pelargonijos kvepia obuoliais, citrinomis, braškėmis ir kitokiais aromatais. Nuostabiausia tai, kad joms nereikia daug priežiūros, tik palaistyti kartą per keletą savaičių.

Mėtos

Šviežios mėtos tikrai gali būti naudojamos ne vien tik kaip arbata: jos gali suteikti namams švaros aromatą be jokių papildomų gėlių kvapų. Tobula idėja padėti vazonėlį mėtų ant virtuvės palangės – visa patalpa dvelks malonia švara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)