Nelaikykite įsigytų produktų pakuotėse

Originalios produktų pakuotės užima daug vietos. Jei norite, kad spintelėse būtų tvarka, įsigykite plastikinių ar stiklinių dėžių, indų produktams laikyti – geriausia tokių, kuriuos galėtume sustatyti vieną ant kito. O jei skirsite kelias minutes ir užklijuosite ant jų laikomų produktų pavadinimus, niekada neteks spėlioti, kas viduje.

Šis metodas puikiai tinka ne tik biriems produktams, bet ir valymo priemonėms, augintinių pašarui, mažiems žaislams, kanceliarinėms prekėms ir pan. laikyti. Ir dar vienas privalumas – jei viską laikysite vienodo ar panašaus dydžio talpose, spintose ir spintelėse vyraus darna, tvarka, taip pat sutaupysite vietos.

Vakarais apsitvarkykite

Prabudus nešvariuose, netvarkinguose namuose, gali iš karto sumažėti motyvacija. Ar bereikia pridurti, kad sugaišite daug laiko, ruošdamiesi į darbą, jei pusę ryto ieškosite reikiamų daiktų. O taip nutiks dažnai, jei tvarkymąsi atidėsite savaitgaliui.

Tvarkymas

Valymo įmonės „The Happy House Cleaning“ ekspertai pataria, užuot skyrus vieną savaitės dieną tvarkymuisi, pasitvarkyti kas vakarą. Jei tai neįmanoma – bent jau kas antrą vakarą. Grįžę po darbo skirkite 15 minučių apsitvarkyti. Maloniai nustebsite, pamatę, kaip nesudėtinga visą savaitę palaikyti namuose tvarką.

Pavasarį ir rudenį atlikite generalinę tvarką

Net jei reguliariai tvarkotės, namuose kaupiasi dulkės, nešvarumai. Kartą ar (dar geriau) du kartus per metus iš pagrindų sutvarkykite namus – tada juose nesuklestės chaosas. Turbūt ne kartą girdėjote, kaip svarbu atlikti generalinę tvarką pavasarį ir rudenį. Nepraleisdami šių esminių tvarkymusi, įsitikinsite, kad namai bus kur kas tvarkingesni ir švaresni.

Neneškite į vidų purvo

Į namus neišvengiamai prinešame purvo, ypač jei lyja. Bet ir čia įmanomas sprendimas. Ekspertai pataria koridoriuje, patogioje vietoje laikyti kelias švarias šluostes. Prie kiekvienų durų galite patiesti kilimėlį kojoms valyti, kad neprineštumėte nešvarumų ant kilimų. Jei avėdami šlapius, nešvarius batus nusivalysite kojas į kilimėlį, į vidų pateks gerokai mažiau purvo. Dar vienas patarimas augintinių šeimininkams – po naminių gyvūnėlių vandens ir pašaro dubenėliais patieskite kilimėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)