Svetainė „Bright Side“ atliko keletą tyrimų ir išsiaiškino, kurie prietaisai yra išdykę bei naudoja energiją net ir tada, kai yra išjungti.

Pakrovėjas be telefono

Pakrovėjas, paliktas įkištas į rozetę, ir toliau naudoja energiją, net jeigu kraunamas prietaisas yra atjungtas. Visgi, energijos suvartojimas yra minimalus, todėl piniginės labai nepaplonins.

Televizorius

Ar žinojote, kad išjungimo mygtukas televizorių pasiunčia į budėjimo režimą, o ne visiškai jį išjungia? Per metus jis sunaudoja visai nemažai energijos.

Stacionarūs ir nešiojamieji kompiuteriai

Net jeigu ir išjungti, kompiuteriai vis tiek naudoja energiją. Štai kodėl, jeigu juos išjungtumėte ir iš elektros lizdo, galėtumėte per metus sutaupyti nemažai pinigų.

Prietaisai su laikmačiu

Tokia nedidelė detalė kaip veikiantis laikmatis gali jums pasakyti, kad prietaisas vis dar įjungtas (pavyzdžiui, viryklė, muzikinis centras). Vien tik išjungdami juos iš elektros lizdo, sutaupytumėte dalį pinigų.

Ar turėtumėte juos atjungti?

Kai kurie galvoja, kad galutinės sumos, kurias pavyksta sutaupyti, yra labai nedidelės, kitiems jiems atrodo pakankamai įspūdingos.

Vis dėlto, išjungti prietaisus iš elektros lizdų verta: nenumatytai pakilusi įtampa gali sudeginti visus prietaisus namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)