111
Kitas

Citrinos

Šios pastangos išties pagirtinos. Tik yra vienas „bet“: ar ne per dažnai pamirštame pasidomėti, iš ko pagamintos valymo priemonės, kurias paprastai naudojame, kai tvarkomės.

Valiklių sudėtį išsiaiškinti būtina – vien pavadinimu pasitikėti nevalia, mat kai kurie gamintojai kartais nutaria pagudrauti: papildo siūlomos priemonės pavadinimą prierašu „ekologiška“, tačiau jos sudėties nė kiek nepakoreguoja.

Norint nepasijusti apmulkintiems, svarbu būti atidiems, be to, labai pravartu žinoti, kad parduotuvėse išstatytiems valikliams tikrai galima rasti keletą natūralių pakaitalų, ne ką prasčiau nei chemikalai pagelbėsiančių plaunant ir tvarkant namus. Toliau pateiktas valiklius atstojančių natūralių produktų sąrašas iš portalo „Bright Side“.

Geriamoji soda ir garstyčios

Šie du produktai nekenkia ne tik aplinkai, bet ir piniginei. Geriamoji soda pasižymi šveičiamosiomis savybėmis, o garstyčios padeda kovoti su riebalinėmis apnašomis.

Geriamąją sodą ir garstyčias galima naudoti vietoj indų ploviklio, taip pat orkaitės ir klozeto valymo priemonių. Šiais produktais be vargo nuvalysite ir virtuvės spinteles.

Kaip naudoti

Arbatinis šaukštelis garstyčių miltelių ir keli litrai karšto vandens yra viskas, ko reikia, norint iššveisti net ir labiausiai riebaluotą keptuvę.

Soda galima valyti kilimą: užberkite produkto ant nešvarumų, šiek tiek patrinkite, o tada nusiurbkite dulkių siurbliu.

111
Kitas

Citrinos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)