Jei norite alyvuogių aliejų naudoti namuose, nepirkite pačio brangiausio, verčiau rinkitės pigesnį. O kad būtų dar patogiau, alyvuogių aliejaus įpilkite į įprastą valiklio buteliuką su purkštuku arba daugkartinio naudojimo slėginį purkštuvą, kurį galite įsigyti virtuvės reikmenų parduotuvėse, rašo thespruce.com.
Kaip alyvuogių aliejų panaudoti virtuvėje
Kadangi alyvuogių aliejų paprastai laikome virtuvėje, pradėkime nuo jos ir pažiūrėkime, kaip aliejų galima panaudoti nepilant į keptuvę.
Apsaugoti medines pjaustymo lenteles, salotų dubenis bei įrankius.
Iš pradžių medinius įrankius ar indus nuplaukite rankomis, o tada gerai įtrinkite alyvuogių aliejumi – taip sudrėkinsite medį, tad įrankiai nepraras spalvos ir neatsiras įtrūkimų. Palaikykite maždaug penkias minutes ir nušluostykite minkštu skudurėliu.
Pasirūpinti, kad maistas nekibtų prie įrankių
Ką nors gamindami iš pradžių patepkite matavimo puodelius ir šaukštus trupučiu alyvuogių aliejaus. Tada kibūs maisto produktai, pavyzdžiui, medus, riešutų sviestas ar garstyčios išbėgs lengviau.
Blizginti nerūdijantį plieną
Minkštą skudurėlį patepkite lašeliu alyvuogių aliejaus ir patrinkite nerūdijančio plieno įrankius, puodus bei kriaukles – taip neatsiras dryžių, vandens dėmių, patamsėjimų ir rūdžių. Paskui išblizginkite minkštu skudurėliu.
Ilgiau išlaikyti sidabro blizgesį
Alyvuogių aliejus nuo patamsėjimo sidabro neapsaugos, tačiau padės blizgesį išlaikyti ilgiau. Užlašinkite alyvuogių aliejaus ant minkšto skudurėlio ir patepkite išblizgintą sidabrą – taip sustabdysite sidabro tamsėjimą sukeliančią oksidaciją.
Pašalinkite kibias etiketes
Popierines etiketes patepkite lašeliu (ar daugiau) alyvuogių aliejaus ir leiskite pastovėti bent 15 minučių. Tada etiketė nusilups lengvai, o likusį alyvuogių aliejų nuo plastikinio, stiklinio ar medinio daikto galėsite nuplauti rankomis.