12
Kitas

Sąrašo tęsinys

1. Pravalysite vamzdžius po kriaukle.

„Sumaišykite druską su karštu vandeniu ir reguliariai įpilkite į kriauklę“, – pataria natūralių produktų kompanijos „Maple Holistics“ sveikatingumo ekspertas Calebas Backe. Šis mišinys pašalina nemalonius kvapus ir neleidžia kauptis riebalams.

2. Išvalysite sunkiai pašalinamas dėmes iš drabužių.

Druska puikiai šalina dėmes, teigia valymo paslaugų įmonės „Emily‘s Maids“ įkūrėjas, vadovas Gregas Shepardas.

Norėdami pašalinti iš drabužių kraujo, rūdžių dėmes, perpjaukite perpus citriną ir parinkite dėmes (dėl žemo pH ir natūralių antibakterinių ypatybių citrinos – puikus natūralus valiklis). Tada užberkite ant dėmių druskos, patrinkite. Paskui kelias valandas palaikykite dėmėtus drabužius saulėje, o tada įprastai išskalbkite skalbimo mašinoje.

Drabužių skalbimas, dėmės

3. Išvalysite dėmes iš kilimo.

Pirmiausia popieriniu rankšluosčiu nugerkite dėmes. Paskui gausiai užberkite ant dėmių druskos, kad susigertų likusi drėgmė. Po kelių minučių nusiurbkite druską. Tada lygiomis dalimis sumaišykite indų plovimo skysčio, acto ir šilto vandens, šiuo mišiniu pavalykite dėmes. Galiausiai išplaukite su vandeniu ir nusausinkite.

4. Išvalysite ketaus indus.

Ketaus puodai puikiai tinka gaminti troškiniams, troškinti vištienai. Ketaus indų negalima plauti muilu, plovikliais, bet čia padės druska. Po valgio gaminimo palikite ketaus puodą ar keptuvę atvėsti. Paskui užberkite druskos ir švariai išveiskite popieriniu rankšluosčiu, pataria valymo patarimų svetainės „A Clean Bee“ įkūrėja Kait Schulhof. Tokiu būdu švariai išvalysite ir dar liks sūrumo ant sienelių kitam valgio gaminimui.

5. Nuvalysite medinę pjaustymo lentą.

Pjaustymo lentos nuo įvairių produktų pjaustymo tampa dėmėtos. Jas nuvalysite ir atnaujinsite su citrina ir druska. „Perpjaukite citriną, puselę pamirkykite į druską, – rekomenduoja K. Schulhof. – Šia druskuota pusele tarsi kempine patrinkite pjaustymo lentą.“ Paskui nuplaukite po tekančiu vandeni ir nušluostykite virtuviniu rankšluosčiu.

12
Kitas

Sąrašo tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)