12
Kitas

Sąrašo tęsinys

Toliau paminėta keletas daiktų, kuriems skalbyklėje tikrai ne vieta. Taip pat sužinosite, kokie jų švarinimo būdai laikomi saugiais ir patikimais.

1. Maudymosi kostiumėliai

Vanduo maudymosi kostiumėliams jokiu būdu nekenkia (tai tiesiog prieštarautų jų paskirčiai), tačiau skalbti šių drabužių skalbyklėje tikrai nereikėtų, rašoma portale realtor.com.

„Skalbyklėje skalbiami maudomukai daug greičiau praranda elastingumą, kadangi yra pasiūti iš medžiagos, kuri nėra atspari karščiui“, – sako Leanne Stapf, vyriausioji specialistė iš įmonės „The Cleaning Authority“.

Maudymosi kostiumėlius ji pataria skalbti rankomis.

2. Daiktai, ant kurių yra degaus skysčio dėmių

Drabužių, rankšluosčių ir kt., kuriuos netyčia sutepėte benzinu, varikline alyva arba elementariausiu aliejumi, negalima tiesiog įmesti į skalbimo mašinos būgną.

„Pirmiausia reikia panaudoti tirpiklio pagrindo dėmių valiklį. Užpilkite jo ant dėmės ir palikite dešimčiai minučių, kad pasireikštų poveikis, o tada išplaukite suteptą daiktą rankomis“, – pataria įmonės „Mr. Appliance“ vadovas Dougas Rogersas.

3. Gyvūnų augintinių plaukais apsivėlę daiktai

Šunų arba kitų gyvūnų augintinių šeriai gali užkimšti skalbimo mašinos vamzdžius.

„Gyvūnų plaukai tolydžio kaupiasi ir iš jų gali susiformuoti vamzdžių užsikimšimą lemiantys dariniai, o tada vanduo ne taip efektyviai išleidžiamas iš būgno kaip turėtų“, – sako Audrey Monell, organizacijos „Forrest Anderson Plumbing“ prezidentė.

Prieš dedant į skalbyklę plaukais apsivėlusius drabužius, užklotus ar kt., pirmiausia derėtų perbraukti juos lipniu, pūkų surinkimo ritinėliu.

4. Liemenėlės

„Skalbiamos skalbyklėje liemenėlės greičiau išsitampo. Bet tai dar ne viskas. Neužsegtos liemenėlės kabliukas gali užkibti už mašinos cilindro arba maišytuvo“, – perspėja D. Rogersas.

Kabliukai, beje, gali užkabinti ir kitus skalbinius. Jei liemenėlė su lankeliais, skalbiant skalbyklėje jie gali pasislinkti, o jei su pagalvėlėmis, jos gali deformuotis.

„Šiuos delikačius apatinius drabužius geriau skalbti rankomis. Jei visgi skalbiate skalbyklėje, įdėkite juos į specialų maišėlį ir nustatykite švelnaus skalbimo ciklą“, – sako D. Rogersas.

Liemenėlė
12
Kitas

Sąrašo tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)