13
Kitas

2. Ypatingas dėmesys funkcijoms

Prekybos tinklo „Senukai“ duomenimis, per devynias pirmąsias birželio dienas, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, mobilių kondicionierių pardavimai išaugo 2,5 karto, o ventiliatorių – net 3,2 karto.

Jūsų dėmesiui – trys Beatričės Puidokaitės, „Senukų“ specialistės patarimai, kaip išsirinkti geriausią sprendimą patalpoms vėsinti.

1. Mobilus ar stacionarus – kaip pasirinkti?

Oro kondicionavimo sistema yra ypatingai aktuali daugiabučių gyventojams, tad renkantis ją savo namui, butui ar biurui, pirmiausiai derėtų įsivertinti patalpų plotą ir savo asmeninius poreikius. Mat nuo to priklauso kokio tipo kondicionierius – mobilus ar montuojamas – jums yra tinkamiausias sprendimas.

„Mobilūs kondicionieriai užima mažiau vietos, be to, juos galima perkelti į kitus kambarius, atkrenta montavimo kaštai ir rūpesčiai. Su tokia oro kondicionavimo sistema atvėsinti bus galima tas namų erdves, kuriose tuo metu esate“, – pataria B. Puidokaitė.

Specialistė, planuojantiems įsigyti mobilų kondicionierių, rekomenduoja jį statyti maždaug 20-ies centimetrų atstumu nuo sienos – tai užtikrins tinkamą oro cirkuliaciją. Tuo tarpu siekiant kuo greičiau atvėsinti kambarį, oro srautą derėtų nukreipti į kambario vidurį.

Stacionarią arba ant sienos montuojamą kondicionavimo sistemą ekspertė pataria įsigyti tiems klientams, kurie namuose dar nepradėjo vykdyti apdailos darbų.

„Nors montuoti kondicionavimo sistemą galima ir jau atlikus apdailos darbus, vis tik geriausia būtų ją įsirengti prieš tai. Tuomet galima gražiai paslėpti laidus ir žarneles. Taip pat reikia apgalvoti, kur statysite išorinį kondicionieriaus bloką. Rekomenduojame išorinio bloko nemontuoti tokiose vietose, kur techninis jo aptarnavimas būtų sudėtingas arba neįmanomas be specialios įrangos“, – sako B. Puidokaitė.

Specialistė pataria prieš perkant kondicionierių įvertinti ir patalpos, kurioje jis bus, plotą. 1 kW šalčio vidutiniškai atvėsina 8-15 kv. metrų plotą (su šildymo funkcija – 10-15 kv. m). Pavyzdžiui, norint atvėsinti 40 kv. m ploto patalpą, jums reikės 3,5 kW galingumo kondicionieriaus.

13
Kitas

2. Ypatingas dėmesys funkcijoms

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)