Pintų lauko baldų rinkoje yra daugiausiai siūlomi taip vadinami sintetinio ratano baldai, nes natūralus ratanas yra gerokai brangesnis bei neatsparus aplinkos poveikiui. Sintetinio ratano baldai gali būti gaminami iš PE (polietileno), PU (poliuretano) arba PVC (polivinilo chlorido).

„Būtinai klauskite pardavėjo, iš ko pagaminti pinti lauko baldai, – būsimiems pirkėjams pataria UAB „Ekosesės“ vadovė ir viena iš bendrasavininkų Inga Skirmantienė. – Rinkitės tik su PE ratano vytelėmis, nes jos yra perdirbamos, kas yra svarbu ekologijos atžvilgiu; išvaizda panašios į natūralų rataną ir ilgaamžiškesnės nei pigesnis PVC ratanas. Ne visi pintų lauko baldų pardavėjai deklaruoja vytelių sudėtį, tad būkite atidūs prieš pirkdami ir reikalaukite visos informacijos“.

Toliau aptarsime pintų lauko baldų, pagamintų iš PE, privalumus.

Atsparumas aplinkos poveikiui

„Pinti PE lauko baldai pritaikyti „gyventi“ lauko sąlygomis. Jie atsparūs UV spinduliams, drėgmei, šalčiui. Žinoma, jei suteiksite baldams pastogę, jie tarnaus ilgiau“,– teigia Inga Skirmantienė. – „Tokius baldus taip pat galite pastatyti priepirtyje ar net baseino patalpoje nesibaimindami druskų, chloro poveikio“.

Minkšta dalis paprastai būna impregnuota ir taip pat atspari nedidelei drėgmei (rasa, dulksna). Vis tik, jei po gausesnių kritulių norėsite pasimėgauti grynu oru ant sausų pagalvėlių, rekomenduojama jas laikyti po stogu ar specialioje dėžėje.

Lauko baldai

Lengva priežiūra

Iki šiol manėte, kad pintus lauko baldus sudėtinga valyti? Atsakymas – NE. Vienas iš šių baldų privalumų – lengva ir paprasta priežiūra. Baldus nuplausite vandens srove nuėmę visas pagalves. Tokiu būdu greitai nuvalomos dulkės, žiedadulkės ir kiti nešvarumai. Labiau užterštiems pintiems lauko baldams galite naudoti skalbiamąjį muilą ar kitą švelnų ploviklį. O minkštąją dalį pakaks nuvalyti drėgnu skudurėliu.

Universalumas ir įvairovė

Pinti lauko baldai gali būti panaudojami labai įvairiose vietose. Sintetinio PE ratano panašumas į natūralųjį suteikia solidžią estetinę baldų išvaizdą, o dizaino, formų, dydžių įvairovė leidžia pintus lauko baldus pritaikyti ne tik terasoje, kieme, sode, bet ir žiemos sode, priepirtyje, valgomojo zonoje tiek lauke, tiek viduje. Anot I.Skirmantienės, šiuo metu pintų lauko baldų asortimentas tikrai yra platus: kompaktiški balkono baldai, valgomojo komplektai, minkšti kampai, komplektai su kėdėmis, sofa ar foteliais, kabantys krėslai, gultai.

Skandinaviško stiliaus gerbėjams siūlomi modernaus, minimalistinio dizaino lauko baldai, kur tvirta, lengva ir dailių formų aliuminio konstrukcija puikia dera su PE ratano vytelėmis. O jei mėgstate retkarčiais perstatinėti baldus, tai tikrai nepasigailėsite pasirinkę pintų lauko baldų – tvirtas aliuminio rėmas yra lengvas, tad galėsite pakeisti baldų vietą greitai ir taip dažnai, kiek norėsite.

Jei ieškote kokybiškų, tvirtų, patogių, atsparių aplinkos poveikiui, rinkitės pintus, pagamintus iš sintetinio PE ratano. Jie pakankamai ilgai tarnaus, be to, prižiūrėti ir valyti bus paprasta ir greita. O gausiame asortimente tikrai išsirinksite mėgstamo stiliaus, reikiamo dydžio ir norimų formų pintus lauko baldus .

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)