Vadovaukitės šiais patarimais, ir jūsų veja atrodys nepriekaištingai.

Per daug nenutrumpinkite žolės

Jei per daug nenutrumpinsite žolės, šaknys augs ilgos ir galės pasiimti drėgmės giliai iš žemės. Per trumpai nupjovus žolę, ji pagelsta, nebegražiai atrodo. Vasarą pjaukite žolę taip, kad ji būtų 10–15 mm ar net 40 mm ilgio.

Kitas patarimas – žoliapjovės peiliukai turi būti aštrūs, kad nepakenktumėte žolei. Jei žolių viršūnėlės gelsvos ar baltos, metas kreiptis į meistrą, kad jis pagaląstų žoliapjovę. Nupjautą žolę palikite ant vejos – tai ir mulčas, ir vitaminai vejai.

Vejos priežiūra

Tręškite žolę

Vasarą žolė auga gana greitai, tad ją pjauti reikia praktiškai du kartus per savaitę. Dažnai pjaunant, nyksta azotas, tad tręškite veją specialiomis pavasariui ir vasarai skirtomis lėtai įsisavinamomis azoto trąšomis. Geriausia tręšti vakare ar anksti ryte, kai žolė dar drėgna. Nuo rugsėjo pavasariui ir vasarai skitų trąšų nebenaudokite, rudenį per daug azoto nereikia.

Laistykite

Turbūt nereikia nė sakyti, kad vasarą būtina gausiai lieti veją. Trumpai žolei vandens reikia dar daugiau, tiesa, jo reikia ir ilgesnei žolei. Dažnai, bet menkai laistant, šaknys bus trumpos, taigi sunkiau pasiekia drėgmę iš žemės gilumos, o žolės stiebai išstyps. Geriausia laistyti dažnai ir gausiai – bent kartą per savaitę. Laistykite prieš saulei patekant arba saulei nusileidus.

Atsėkite veją

Vasarą veja gali pagelsti, vietomis net nunykti. Prieš atsėjimą išravėkite piktžoles, išrinkite akmenėlius, ypač kruopščiai tai padarykite iš plikesnių, rudų plotelių. Paskui palaistykite ir berkite sėklas.

Daugelis vejos rūšių yra atsparios vasaros karščiui, na o veją geriausia atsėti pavasarį – tada tinkamiausios sąlygos žolei augti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)