Žemiau išvardintas penkių augalų sąrašas, kurie priskirti gerai orą valančiųjų kategorijai.

Rapipalmė

Jei kalbėtume apie vidaus oro kokybę, rapipalmė yra vienas geriausių augalų. Tai puikus augalas pradedantiesiems gėlininkams, nes auginti jį išties lengva. Šalina daugumą pataplų oro teršėjų.

Vyninė rafija

Vyninė rafija bet kuriam interjerui suteiks ramią atogrąžų atmosferą. Ji atsispiria daugeliui vabzdžių. Šalina benzeną, trichloreteną ir formaldehidą.

Stambialapis fikusas

Stambialapis fikusas toleruoja silpną šviesą ir žemą temperatūrą, taip pat pasižymi puikiu gebėjimu šalinti bet kokiose patalpose ore esančius toksinus. Šalina daugumą teršalų, ypač formaldehidą.

Gebenė

Šis ištvermingas ir populiarus augalas dažnai puošia viešąsias erdves. Jis puikiai adaptuojasi ir lengvai auga, nors aukštoje temperatūroje tikrai nevešės. Šalina daugumą teršalų, ypač formaldehidą.

Vėzdūnė

Vėzdūnė yra gražus baltais žiedais žydintis augalas. Juo lengva rūpintis, jis suteikia stiprios, tačiau ramios energijos bet kuriai erdvei. Šalina alkoholius ir acetonus, trichloretileną, benzeną ir formaldehidą.

Užsimaskavę priešai – penki augalai, siurbiantys žmonių energiją.

Paparčiai

Šis dailus naminis augalas iš tikrųjų yra galingas energijos siurblys. Jis minta visomis energijos formomis, tad galima sugudrauti vazoną pastatant energetiškai nepalankioje vietoje – papartis ją paprasčiausiai susiurbs.

Rožės

Tai be galo gražūs ir išskirtiniai augalai, meilės ir atsidavimo simbolis, tačiau gerai auga tik pas tuos žmones, kurie pasirengę joms atiduodi visą energiją, kitaip tariant, pas energijos donorus. Nusprendę auginti rožes, turite suprasti, kad kiekvienas žiedas iš jūsų pareikalaus labai daug. Jei ir taip stinga gyvybinių jėgų, rožių geriau į namus neįsileisti.

Orchidėjos

Orchidėjos yra bene nuožmiausi energijos vampyrai. Auganti orchidėja padarys viską, kad iš aplinkinių gautų maksimalų kiekį energijos. Šio naminio augalo turi vengti neryžtingi ir silpno charakterio žmonės.

Monsteros

Monsteros - labai gražios ir populiarios kambarinės gėlės, kurios pirmiausia siurbia vaikų ir naminių gyvūnų energiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)