Sklypo aptvėrimas

Kokybė buvo ir bus svarbi visais laikais, ar kalbama apie daiktą, paslaugą ar tvorą. Esmė ta, kad kokybiškas daiktas ar kokybiška paslauga garantuoja ilgaamžiškumą. Ilgaamžiškumą gali užtikrinti tinkamai parinkti ir kokybiškai įbetonuoti tvoros stulpai. Būtent betonavimui reikalinga neįšalusi žemė. O tai ir yra atsakymas, kodėl šiltuoju sezonu kiemo aptvėrimo paklausa išauga.

Nestandartinių metalo gaminių gamintojas bei internetinės svetainės Vartera.lt įkūrėjas Artūras Snarskis patvirtina, kad darbų sezoniškumas šioje srityje ypač ryškus. „Bet jau jaučiasi ir sujudimas: žmonės domisi, klausinėja, o nekantriausieji stoja į eilę“, – priduria pašnekovas.

Reiktų pastebėti, kad sklypo aptvėrimas užima laiko, ypač jei reikalingas „pilnas komplektas“, t. y. tiek betonavimo darbai, tiek pačios tvoros gamyba ir montavimas. Todėl tie, kurie savo kiemą nori kuo greičiau paslėpti nuo svetimų akių, tik pasitraukus žiemos šalčiams, skuba tuo užsiimti.

„Sklypo aptvėrimo darbai gali trukti nuo keturių iki aštuonių savaičių, trukmei įtakos turi sklypo dydis ir tvoros, jei ji gaminama, sudėtingumas. Taigi tiek laiko gali tekti laukti tiems, kurie, kaip sakoma, spėjo įšokti į traukinį“, – šmaikštauja A. Snarskis. Vadinasi, darbų sezono metu užsisakiusiems gali tekti laukti ilgiau.

Kiemo vartai

Sklypo ar kiemo aptvėrimas dažnai neatsiejamas nuo kiemo vartų. Jei jau aptveriamas kiemas, logiška, kad reikia galimybės patekti į kiemą – kiemo vartų. Nors kiemo vartai gali būti dviejų rūšių – stumdomi arba tradiciniai atveriami – bet jiems abiems reikia atlikti betonavimo darbus. Kaip jau buvo minėta, ateinantis pavasaris – betonavimo darbų pradžia, o tai puiki žinia tiems, kurie jau žiemą sugalvojo, kokių vartų nori savo kieme.

„Jei yra pamatas, kiemo vartus pagaminti ir sumontuoti ne sezono metu galima ir per dvi-tris savaites, bet jei pamato nėra, atlikimo terminas ilgėja, nes vien betonas stingsta iki mėnesio“ – sako daugiau nei dešimtmetį su kiemo vartais dirbantis Artūras Snarskis.

Tiesa, sukrusti turėtų tik patys nekantriausieji. Neskubantieji ar neapsisprendusieji neturėtų jaudintis. „Žinoma, galima kiemo vartus montuoti ar tvorą statyti ir šaltuoju sezonu, svarbiausia, kad visi betonavimo darbai būtų atlikti iš anksto“, – papildo A. Snarskis.

Dėmesį į Lietuvių liaudies išmintį – ruošk roges vasarą, o ratus žiemą – reiktų atkreipti visiems, kurie jau šią vasarą, o gal dar anksčiau, nori tvora pažymėti savo nuosavo sklypo valdas. Juk aptvertas sklypas – tai jauki asmeninė erdvė, kuri ne tik saugesnė, bet ir suteikianti daugiau privatumo.

Parengė Rūta Klimavičiūtė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)