Tačiau realybėje namų renovacija yra sudėtingas dalykas, reikalaujantis nemažų išlaidų ir išmanymo. Ypač stebina tai, kiek pinigų reikalauja pokyčiai, kurie plika akimi beveik nepastebimi. Tam, kad nereikėtų bankrutuoti siekiant pokyčių, į kuriuos galbūt net neverta investuoti, svetainė architectureartdesigns.com pateikia rekomendacijas, kokios būsto remonto investicijos atsiperka.

1. Erdvė prie namo

Jei gyvenate name, jūsų namo aplinka gali arba gadinti bendrą vaizdą, arba atvirkščiai, jį papildyti arba net pagerinti. Jei erdvė prie namo verkiant reikalauja tobulinimo, nusiteikite praleisti kelis ar keliolika vakarų lauke ne tiesiog ilsintis, bet tvarkant aplinką – vis tiek kvėpuosite grynu oru, be to, dar gausite fizinio krūvio, tad nebereikės atskirai sportuoti.

Erdvę prie namo tobulinti apsimoka ne tik dėl to, kad patiems bus maloniau joje leisti laiką, bet ir dėl to, kad tai gerokai pakels jūsų namo vertę.

Gera žinia ta, kad lauko erdvės pokyčiai nebūtinai reikalauja daug išlaidų ir pastangų. Dažniausiai užtenka tiesiog sutvarkyti, išvalyti ir naujai perdažyti terasą. Jei terasos prie namo neturite, vertėtų investuoti į jos įrengimą.

Idėjos sodo terasai

2. Energijos vartojimo efektyvumo gerinimas

Nors tai nėra namų erdvė, vis dėlto energijos efektyvumo gerinimas yra tikrai vertinga ir reikalinga investicija. Mes gyvename pasaulyje, kuriame vis labiau populiarėja ekologiniai sprendimai. Jei norime, kad mūsų planeta būtų švari ir saugi, kiekvienas turime prisidėti prie pokyčių.

Kiekvienuose namuose reikėtų padidinti energijos vartojimo efektyvumą, pavyzdžiui, pakeisti langus, arba įsirengti saulės baterijas.

Vis dėlto, jei nėra galimybių, nebūtina įsirengti brangiausių technologijų – galima pradėti ir nuo mažų pokyčių, kurie padės sutaupyti vandens ir elektros energijos vartojimą (kartu ir sąskaitą).
Pavyzdžiui, galima įsigyti maišytuvus su vandenį taupančiais aeratoriais.

3. Virtuvė

Virtuvėje paprastai praleidžiame nemažai laiko gamindami maistą. Į virtuvės remontą labiausiai apsimoka investuoti, nes virtuvė yra namų širdis, suburianti draugėn visus namiškius. Daugumą žmonių gąsdina virtuvės remonto kainos, tačiau nebūtina vykdyti brangių pokyčių.

Bendras vaizdas pasikeis ir nuo nedidelių pokyčių – pavyzdžiui, galima perdažyti spinteles ir pakeisti jų rankenėles. Tokie maži pokyčiai gali suteikti daugiau modernumo, jaukumo, stiliaus, tad pirkėjai mieliau rinksis jūsų būstą.

Atminkite: jei norite renovuoti namus, bet visų erdvių remontui lėšų neužtenka, pradėkite nuo virtuvės remonto.

4. Vonia

Jei po virtuvės remonto liko kažkiek lėšų, kita erdvė, į kurią verta investuoti, yra vonia. Vonios kambaryje mes taip pat praleidžiame nemažai laiko, todėl ši patalpa turi būti ir patraukli, ir funkcionali. Žinoma, taip pat ir švari.

Tačiau vėlgi, nebūtina investuoti daug, ypač jei vonia remontuota ne prieš 20 metų. Kartais tiesiog pakanka perklijuoti plyteles, užglaistyti plyšius aplink vonią ir pakeisti maišytuvus bei dušo galvutę. Lėšų daug neprireiks, bet pokyčiai bus akivaizdūs ir malonūs akiai.

5. Erdvės didinimas

Vis dėlto labiausiai atsiperka tie renovacijos projektai, kurie padidina būsto plotą. Būsto kaina priklauso nuo kvadratūros, tad tai tiesiausias kelias į didesnį pelną jį parduodant.

Vis dėlto neplėskite erdvės savarankiškai. Prieš griaudami sienas, kad ir nedideles, pasikonsultuokite su specialistais, kitaip rizikuojate pažeisti namo stabilumą.

Jei nėra galimybių fiziškai padidinti erdvę, nepamirškite apie tai, kad erdvę išplėsti galima ir vizualiai. Didesnės erdvės efektą pasiekti dažnai padeda šviesesnės spalvos, platesni arba tiesiog kiek įmanoma labiau atidengti langai, veidrodžiai, išmanus baldų išdėstymas ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)