Kompozicinės stogo čerpės

Kompozicinės stogo čerpės – vienas iš populiariausių ir plačiausiai naudojamų sprendimų. Laikui ir oro sąlygoms atsparios tokio tipo čerpės gaminamos iš daugybės sudedamųjų dalių, akcentuojant kiekvienos iš jų stipriąsias puses.

Tokia stogo danga nekelia problemų nuo 15 iki 50 metų. Nors 15 metų stogo ilgaamžiškumo kontekste ir neatrodo daug, svarbu tai, kad tokia stogo danga gana nebrangi ir paprastai įrengiama. Norint pratęsti tokio stogo gyvenimą, svarbu niekada jo neplauti smarkia vandens srove ir pasirūpinti, kad ant jo nesiveistų samanos.

Medinės čerpės

Tai viena iš stogo čerpių rūšių, patraukli savo ilgaamžiškumu: ekspertai sako, kad toks stogas jums tarnaus mažiausiai 25 metus. Nepaisant to, medis pūva, skilinėja, tad priežiūros toks stogas tikrai pareikalaus. Svarbu ir tai, kad medinės čerpės – plonos ir plokščios. Norint prailginti jų gyvenimo trukmę, svarbu laiku pakeisti įtrūkusias, ir saugoti nuo samanų.

Metalinė stogo danga

Nors metalinė stogo danga šiandien toli gražu ne pats populiariausias pasirinkimas, pastaraisiais metais Jungtinėse Valstijose ji išgyvena savotišką atgimimą. Prabangiai atrodantys variniai stogai mėgstami dėl estetinių priežasčių, tačiau tai labai brangus pasirinkimas. Ekonomiškesnis ir praktiškesnis variantas – cinkuota stogo danga: ja galėsite džiaugtis 50-75 metus.

Šiferinė stogo danga

Jei nesate profesionalas, šios stogo dangos savarankiškai įrengti tikrai nepavyks. Be to, sudėtinga pakeisti tik dalį tokios dangos, ji labai slidi. Jei labiausiai žavi šiferinės dangos ilgaamžiškumas, alternatyvūs variantai gali būti kompozicinės ar guma dengtos čerpės.

Keraminės ispaniško stiliaus čerpės

Keraminių čerpių stogai ne tik labai dailūs, bet ir ilgaamžiški – tokiu stogu galėsite džiaugtis iki 100 metų. Labai svarbu deramai juo rūpintis, kuo mažiau vaikščioti ir iš karto naujomis keisti įskilusias čerpes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)