Keletas būdų, kaip pakeisti savo virtuvę be didelių investicijų:

Atnaujinti virtuvę galima pakeitus tik fasadinę dalį. Išmatuokite savo priekinius paviršius ir užsakę naujus perrinkite ją iš naujo.

Galima pakeisti durelių rankenėles. Nebijokite naudoti įvairias rankenėles. Nebijokite naudoti įvairias rankenėles, net ir senovines. Tai suteiks jūsų virtuvei papildomo šarmo.

Sumontuokite bent keletą naujų elementų, kurie leistų patogiau naudotis tais pačiais baldais.

Virtuvės interjeras

Virtuvėje numatykite sekančias papildomas funkcijas: lentyna receptų knygoms, gurmaniškiems žurnalams. Sutikite, geriau juos turėti po ranka, negu lakstyti į svetainę ar miegamąjį patikslinti prieskonių „gramus“; speciali lentyna – baras (vynas ar kiti alkoholiniai gėrimai, kuriuos naudojate maisto gaminimui ar virškinimui pagerinti).

Neįrenkite virtuvėje televizoriaus, tai kenkia jūsų virškinimui. Nebent be to jau negalite virškinti.
Visas virtuvės spinteles stenkitės naudoti tik virtuvės reikmėms, geriau išmeskite tai, ko jums reikia tik kartą per 10 metų, negu laikykite sau virš galvos. Tai slegia.

Tačiau visa tai pusėtini sprendimai. Atminkite „skūpas moka du kartus“.

Prieš kelis dešimtmečius buvo sugalvotas virtuvinis „stulpas“ – lentynų ir kitokių laikiklių tvirtinimo vieta, kuri montuojama tarp grindų ir lubų kaip vertikalus strypas. Ant jo skirtingose aukščiuose tvirtinamos skirtingos lentynos ir krepšiai. Paprastai jie gali judėti aplink šį strypą, suteikdami jam ir estetinę, ir praktinę funkciją. Dažnai šiuo elementu užbaigiamas stalviršis arba baras. Šioje vietoje galima laikyti prieskoninę, vaistus, mėgstamą puodelį, vazelę, raktus nuo mašinos, žiebtuvėlį, peleninę ir t.t.

Virtuvės interjeras

„Reilingas“ – strypas tvirtinamas virš darbo paviršiaus 45 cm aukštyje nuo jo. S formos kabliukų pagalba ant jo galima sukabinti dažniausiai maisto gamybai naudojamus įrankius, prieskonių lentynėles, virtuvinių rankšluosčių laikiklį, peilių rinkinį. Galima pasirinkti bet kokio ilgio strypą, nors ir per visą jūsų virtuvės baldo ilgį. Svarbu, kad paviršiai už „reilingo“ būtų lengvai nuvalomi ir atsparūs braižymams. Nes tai yra viena labiausiai eksploatuojamų vietų virtuvėje. Jei turite daugiau laisvos vietos, šia strypai gali būti naudojami keliais lygiais. Parduotuvėse galite rasti specialius skyrius, kuriuose prekiaujama įvairiausiomis detalėmis, skirtomis būtent šiai vietai. Naudojantis po ranka esančiomis pagalbinėmis priemonėmis jūs sutaupysite 20 proc. savo laiko ir atliksite žymiai mažiau nereikalingų judesių.