18
Kitas

Nereikalingi daiktai verčia persivalgyti.

Šūsnys neatplėštų laiškų, krūvos purvinų (ir, beje, švarių) drabužių, žaislai, su kuriais niekas seniai nebežaidžia, – daugelio namuose tai vieni dažniausiai pasitaikančių netvarkos židinių.

Viena vertus, galbūt šiokia tokia netvarka suteikia namams jaukumo (kad ir kas ką sakytų, nereikalingų daiktų turi visi), tačiau jei „gėrio“ prikaupta pernelyg daug, gali net sušlubuoti sveikata.

Apžvalgininkė L. Smith aiškina, kodėl su daiktais, dėl kurių namuose tvyro amžina netvarka, reikėtų ryžtis atsisveikinti visiems laikams.

1. Nereikalingi daiktai kelia stresą.

Remiantis Kalifornijos universiteto Los Andžele (JAV) Kasdienio gyvenimo ir šeimų centro duomenimis, moterų, gyvenančių namuose, kuriuose labai daug namų apyvokos daiktų, organizmas išskiria daugiau streso hormono kortizolio. Kitaip tariant, kuo daugiau namuose daiktų, tuo daugiau moterys patiria streso. Taip yra todėl, kad netvarką namuose jos sieja su nepasisekimu.

Rašinio autorė atkreipia dėmesį į tai, kad dėl namuose tvyrančio chaoso neverta rautis plaukų: verčiau nieko nelaukiant pradėti tvarkytis ir pamažu susikurti tokius namus, kuriuose gyventi būtų jauku ir gera.

18
Kitas

Nereikalingi daiktai verčia persivalgyti.