1. Kai kraunate senus popierius į vieną krūvą

Galbūt atrodo, kad į krūvą sukrovę senus popierius susitvarkote, iš tiesų tik pernešate juos į kitą vietą ir toliau kaupiate. Patartina pagalvoti, kokių popierių, dokumentų jums iš tiesų reikia, sudėti juos į dėžes su užrašais, o visa kita be gailesčio mesti į šiukšlių dėžę.

2. Kai sukraunate telefonų įkroviklius ir įvairius laidus į dekoratyvinę dėžę

Mes jų neišmetame, nes vis atrodo, kad dar prireiks, o neretai nė nežinome, kokio prietaiso tai įkroviklis ar laidas. Užuot kaupę paklydusius įkroviklius, sužiūrėkite, kokių prietaisų tie įkrovikliai, o jei ne vienerius metus nenaudojote, drąsiai išmeskite.

Daiktų tvarkymas

3. Kai perkate dekoratyvių dėžių (sudėti nenaudojamiems daiktams)

Parduotuvėse gausu įvairių dėžių daiktams sudėti, tad daug ir pagundų sukrauti visokius senus daiktus. Užuot leidę pinigu dar vienai žaviai dekoratyvinei dėžei, padarykite sau gerą darbą – apsispręskite, ar daiktai, kuriuos ketinate sudėti į dėžę, jums dar reikalingi.

4. Kai dėliojate į spinteles virtuvės reikmenis

Dailiai sukrauti, bet praktiškai nenaudojami seni virtuvės reikmenys tik užima brangią vietą virtuvėje. Patartina vadovautis šia auksine taisykle – jei daiktas plastikinis ir nenaudojamas išbuvo ilgiau nei pusmetį, metas su juo atsisveikinti.

5. Kai perkate įtaisomas lentynas į spintas (sudėti seniems daiktams)

Neskubėkite pirkti brangių įtaisomų lentynų į spintas, kad jos atrodytų tvarkingiau. Verčiau realiai įvertinkite, kokius drabužius iš tiesų dėvite ir dėvėsite. Jei per pastaruosius metus drabužio nė nepalietėte, tikrai laikas jį atiduoti.

6. Kai perkate pakabas ir lentynas drabužiams ir batams (kurių seniai nebenešiojate)

Panašiai kaip įtaisomos lentynos, pakabos ir lentynos batams atrodo vietą taupantys daiktai, nors iš tiesų jos tik trukdo palaikyti tvarką. Užuot ieškoję stilingų būdų sudėti didėjančiai batų, rankinių, paltų ar kitokių daiktų kolekcijai, atlikite inventorizaciją ir nuspręskite, kuriems daiktams tikrai verta palikti vietos.

Daiktų tvarkymas

7. Kai sužymite senus DVD diskus

Sužymint įvairiomis spalvomis senus DVD diskus, namuose nepasidarys tvarkingiau. Stilingai apipavidalinta DVD diskų kolekcija galbūt atrodo vykęs dekoro elementas, bet laikant mėgstamus filmus, muziką kompiuteryje ar išmaniajame telefone, sutaupysite ir savo laiko, ir vietos, o knygų lentynose atsiras daugiau vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)