Svetainė

Pirkiniai svetainei priklauso nuo jūsų kambario dydžio. Jei jūsų butas nėra erdvus, neperkraukite jo pernelyg griozdiškais baldais, bet pasistenkite, kad potencialiems svečiams užtektų sėdimų vietų. Apribokite savo biudžetą baldams. Nepagailėkite pinigų tik vienam svarbiausiam baldui, pavyzdžiui, amžinai ir patogiai sofai, sofai su miegojimo vietomis ar skaitymo foteliui. Keliatės į butą, kuriame jau yra baldų? Tuomet prisijaukinkite erdvę mažais interjero akcentais, pavyzdžiui, mažais, pristatomais staliukais, šviestuvais ar sienų dekoru.

Valgomasis

Kaip ir svetainės atveju, valgomojo baldus rinkitės atsižvelgdami į jo dydį. Kam užteks vietos? Susiaurinkite stalo ir kėdžių paieškas, pagalvodami, kiek asmenų reguliariai prie jo valgys. Nepaisant to, ar jūsų valgomasis yra atskira erdvė, ar tiesiog stalas tarp virtuvės ir svetainės, skirkite dėmesio indams. Jei norite klasikinio ir suderinto vaizdo, įsigykite stalo servizą, tačiau nepersistenkite: jeigu jums reikia tik keturių lėkščių, dubenėlių ir puodelių, pirkite tik juos. Jei norite turėti unikalią kolekciją, komponuokite ir derinkite skirtingas spalvas ir stilius, bet nepamirškite tokių būtinų daiktų kaip stiklinės ir stalo įrankiai.

Virtuvė

Tuščią šaldytuvą ir virtuvės spintelės užpildykite tik būtiniausiais ir svarbiausiais produktais. Ką dažniausiai valgote ir ką ketinate valgyti šią savaitę? Pradėkite nuo šių klausimų ir tik tada pirkite tokias atsargas kaip ryžiai, spagečiai, konservuotos pupelės ir pan. Tuo pačiu principu vadovaukitės ir pirkdami virtuvės įrankius bei prietaisus: pradėkite nuo to, ką naudosite nedelsiant, o vėliau įsigysite ir rečiau naudojamus daiktus. Veikiausiai iš karto jums nereikės didžiulio virtuvinio kombaino, bet turbūt negalėsite gyventi be elektrinio virdulio?

Miegamasis

Būtiniausias daiktas šiame kambaryje yra akivaizdus – lova. Be lovos rėmo, galvūgalio ir čiužinio, protinga būtų investuoti į dailią patalynę, kurioje vartysitės kiekvieną naktį. Užuot pirkę užvalkalus su ryškiais raštais, geriau rinkitės vienspalvę patalynę (balta visuomet yra madinga) ar neutralių spalvų derinius – jie niekada nesensta ir yra lengvai pritaikomi naujoms erdvėms. Nepamirškite didelio veidrodžio. Žinoma, vienas veidrodis jau kabės vonioje, bet jei rytais didžiuliame veidrodyje apžiūrėsite savo aprangą, tuomet darbovietėje ar mokslo įstaigoje išvengsite nemalonių momentų.

Vonios kambarys

Kaip ir virtuvėje, vonios kambario reikmenis kaupkite pamažu. Pradėkite nuo tokių būtiniausių dalykų kaip rankų muilas, dušo želė ir šampūnas, ir tik vėliau įsigykite ne pirmos būtinybės produktus – vonios druską ar masažinį muilo gabaliuką. Nepamirškite dušo užuolaidų, vonios kilimėlio ir rankšluosčių. Netoli pirkinių sąrašo pradžios turėtų būti ir vonios valymo priemonės, nors pirmosiomis dienomis jų gali ir nereikėti.

Smagioji dalis

Nepamirškite interjero detalių, kurios naujam butui suteiks namų jaukumo. Kad suteiktumėt gyvybės naujai erdvei, įsigykite kambarinių augalų – jie įaugs į jūsų būstą kartu su jumis. Investuokite į dekorą, kuris būtų tiek gražus, tiek funkcionalus. Sieniniai kabliukai, pavyzdžiui, ne tik padės palaikyti tvarką, bet ir užpildys tuščią sieną ir pavers butą jūsų erdve.

Kad ir kuo pasinaudotumėte iš šio sąrašo, pasistenkite išgauti maksimumą iš šių jaudinančių potyrių ir pasinaudokite proga sukurti ir išplėtoti savitą stilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)