173 numerių „Marriott“ viešbučio su „SPA Vilnius“ sveikatingumo centru statybos darbus planuojama pradėti 2018 metų antrąjį ketvirtį, rašoma įmonės pranešime.

Projekto operatorė UAB „Vastint Lithuania“ artimiausiu metu skelbs viešbučio statybų generalinio rangovo atranką. Atitikus kokybės ir biudžeto reikalavimus, atranką tikimasi baigti per penkis mėnesius.

„Pasaulinio tinklo „Marriott“ viešbučio atėjimas į Palangą yra ir tarptautinis didžiausio Lietuvos kurorto pripažinimas. Labai svarbu, kad šis viešbutis teiks ne tik apgyvendinimo, maitinimo, pramogų, bet ir sveikatinimo paslaugas. Tai yra viena iš strateginių Palangos miesto vystymosi krypčių. Palangiškiams svarbu ir tai, kad planuojamame komplekse bus sukurta daugiau kaip du šimtai darbo vietų“, - sakė Palangos miesto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus.

„Šis projektas sudėtingas. Derinimo ir projektavimo darbai užtruko pusantrų metų“, - sakė UAB „Vastint Lithuania“ generalinis direktorius Kęstutis Vedeckis.

Ties viešbučio projektu dirba architekto Algirdo Stripinio vadovaujama UAB „Uostamiesčio projektas“ grupė, o interjerą kuria Londone įsikūrusi „SparcStudio Design Consultants“, bendradarbiaudamos su tarptautine „Vastint“ architektų komanda bei „Marriott“ specialistais.

„SPA Vilnius“, operuojantis tris SPA centrus Lietuvoje – Druskininkuose, Anykščiuose ir Vilniuje, taps šio viešbučio operatoriumi.

„SPA Palangoje, kartu su „Marriott“ prekiniu ženklu, drąsiai tikimės ištikimų klientų ratą plėsti, jį papildyti ne tik svečiais iš Lietuvos ar Rytų Europos, tačiau didelius lūkesčius keliame ir Vakarų šalių klientūros pagausėjimui“, - kalbėjo „SPA Vilnius“ įkūrėjas ir vadovas Valdas Trinkūnas.

UAB „Vastint Lithuania“ yra tarptautinės nekilnojamojo turto organizacijos „Vastint“ dalis.

Tai ne pirmas tarptautinio viešbučių tinklų projektas, apie kurio įgyvendinimo pradžią paskelbta šiomis dienomis. Ketvirtadienį nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“ greta sostinės Gedimino prospekto oficialiai pradėjo projekto „Live Square“ statybas. Skelbta, kad į šį kelių pastatų kompleksą, kurį baigti ketinama iki 2019 metų pavasario, bus investuota apie 49 mln. eurų.

Teritorijoje tarp Dainavos, V. Kudirkos gatvių ir Gedimino prospekto planuojama pastatyti apie 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto 4 žvaigždučių viešbutį „Hilton Garden Inn“, apie 6,8 tūkst. kvadratinių metrų ploto biurų pastatą su restoranu, poilsio zonomis, terasa ant stogo ir prekybos galerija, taip pat 4,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto daugiabučius. Viešbutyje bus 160 numerių, 88 apartamentai. Šalia miestiečiams skirta pėsčiųjų alėja. Apgyvendinimo įstaigos operatoriai bus lietuviai, kurie dirbs įsigiję frančizę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)