Namo kūrėjai tvirtina, kad per metus šis architektūrinis stebuklas sunaudoja elektros už nepilnus tris eurus. Architektai šį projektą komforto ir naujausių technologijų pritaikymo srityje įvertino aukščiausiais balais – jam suteiktas „10 Star“.

Namo nuotrauką savo svetainėje internete skelbia Australijos statybų bendrovė „Sociable Weaver“. Šio pastato projektą ji vystė kartu su architektų biuru „Clare Cousin Architects“.

Pagrindinis architektų sumanymas buvo sukurti maksimaliai aplinkai draugišką būstą, todėl pagrindine statybine medžiaga pasirinktas medis. Vidaus apdailai buvo panaudotas akmuo, natūralūs dažai ir audiniai. Name yra keturi miegamieji, 1,5 vonios kambario ir erdvi svetainė. Užsakovams jis kainavo 495 tūkst. Australijos dolerių.

Ant namo stogo įrengti saulės elementai, galintys sėkmingai atlikti savo funkciją net ir esant pasyviai saulės šviesai. Šie elementai visiškai patenkina gyventojų poreikius elektros energijai, o jų techninis aptarnavimas gyventojams per metus nekainuoja nė 3 eurų (jei tiksliai, 2,93 euro). Nakčiai visi šio išmaniojo namo įrenginiai išsijungia savarankiškai, o tai taip pat padeda taupyti energijos išteklius.

„Namas sukurtas galvojant apie gamtą, jis natūraliai tampa jos dalimi, o ne ją alina. Dešimtimi žvaigždučių iš dešimties energijos taupymo srityje įvertintas namas – kol kas didžiausias ir svarbiausias mūsų pasiekimas. Tai ne šiaip sau namas, tai naujas gyvenimo būdas“, – džiaugiasi „Sociable Weaver“ atstovai.

Į Australijos architektų sukurtus namus gali patekti visi norintys. Studentams ir jauniesiems architektams čia reguliariai rengiamos ekskursijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)