Į prieš metus paskelbtą pastarąjį Aplinkos ministerijos kvietimą teikti paraiškas daugiabučiams renovuoti pagal valstybinę Daugiabučių modernizavimo programą atsiliepusios 56 šalies savivaldybės pateikė 479 paraiškas.

Beveik 20 proc. šių paraiškų gauta iš penkių didžiausių šalies miestų. Kaip sakė Daugiabučių modernizavimo programą administruojančios Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) direktorius Valius Serbenta, paraiškų nepateikė tik keturios savivaldybės – Kalvarijos, Pagėgių, Pasvalio ir Rietavo, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime.

BETA šiuo metu yra suderinusi 457 daugiabučiams atnaujinti parengtus investicijų planus. Gyventojai jau yra pritarę 365 iš jų. Šis skaičius rodo, kad 80 proc. butų savininkų supranta renovacijos naudą ir todėl pasiryžę atnaujinti savo namą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)