Toks žingsnis, pasak verslininko, neišvengiamas – nori nenori darbuotojus teks atsivežti, nes plečiantis verslui Lietuvoje reikalingų specialybių žmonių trūksta.

Objektas skirtas tik pačiai įmonių grupei. Gyventojai „iš šalies“ nebus priimami.

Nėra kur gyventi darbininkams

„Lietuvoje šiandien trūksta aukšto lygio bendrabučių. Normaliose valstybėse tai atskiras verslas. Paprastai lova mėnesiui ten kainuoja ne daugiau kaip 100 eurų mėnesiui.

Mes savo reikmėms statysime būtent tokį kompleksą“, – sako „Avia Solutions Group“ pagrindinis savininkas ir valdybos pirmininkas G. Žiemelis.

Statybų pradžia ateinančiais metais, kurioje sostinės vietoje iškils šis pastatas neatskleidžiama. Apgyvendinimo verslas įmonių grupei ne naujiena.

Spalį bus atidarytas aviacijos studentams skirtas viešbutis, kuriame 105 numeriai.

„Mūsų skaičiavimu, toks aukšto lygio bendrabutis, kokį mes planuojame, pradeda pelningai dirbti nuo 300 lovų. Mes siūlysime daugiau nei tūkstantį. Mūsų pačių grupėje Lietuvoje jau per 200 užsieniečių. Paprastai dauguma jų pusę metų dirba pas mus, kitą pusę metų gyvena tėvynėje“, – apie potencialius gyventojus pasakoja G. Žiemelis.

Jis paaiškina ir investicijų priežastį. Norint pritraukti užsieniečius reikia sukurti visą infrastruktūrą, kurios būtina sudedamoji dalis pigus būstas. Pasiūlyti vien tik atlyginimą neužteks, kad mūsų šalies jiems būtų patraukli.

Statys ir kitos įmonės

Šis projektas bus įgyvendinamas tik Lietuvoje, į kitas rinkas, kur dirba įmonių grupė, jo plėsti neplanuojama. Verslininkas sako, jog jau dabar mato, kad, pavyzdžiui, sparčiai plečiantis Kauno LEZ, gali pritrūkti pigių apgyvendinimo vietų darbuotojams ir panašių projektų bus daugiau.

Nors G. Žiemeliui priklausanti „ŽIA valda“ bus pagrindinis šio projekto vystytojas, tačiau nebūtinai ji bus pagrindinė statytoja. Galbūt užsakymą gaus kuri nors kita didelė Lietuvos statybinė organizacija.

Nekilnojamojo turto, jei skaičiuotume plotu, „Avia Solutions Group“ grupė Lietuvoje valdo virš 40 tūkst. kvadratinių metrų.

„Mums šie plotai reikalingi ne tik tam, kad būtų vystoma kaip komercinė sritis, bet ir tam, kad patenkintų mūsų grupės poreikius. Be to, mūsų pagrindinis biuras, aptarnaujantis 40 valstybių, Vilniuje ir nuolat plečiasi“, – sako G.Žiemelis.

Verslininkas neslepia, kad kita priežastis, kodėl įmonės, kurioms tai nėra pagrindinė veikla, investuoja į nekilnojamąjį turtą. Nuosavas nekilnojamas turtas bendrovei suteikia stabilumo.

„Daugelyje pasaulio valstybių bendrabučiai ir maži pigūs viešbučiai, kurie skirti būtent studentams, svetimoje šalyje gyvenantiems keletą mėnesių ar metus, atskira verslo rūšis. Pas mus investuotojai į šią sritį neateina, nes mato didesnę grąžą kituose sektoriuose. Iki šiol buvo tik keli bandymai“, – dėsto NT bendrovės „Ober-Haus“ Vilniaus Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)